Després d’un parell de converses, cafès i aquest fi d’any 2021 trobo que he de posar una mica d’ordre per a poder fer el seguiment d’allò que els gabellins somiem que sigui el nostre poble. Tan sols és un temps per alenar i seguir. Un punt i coma.

 " Durant anys i panys aquesta imatge fou la que es venerà al Castell i que, per a ser en aquells segles el clos emmurallat propietat privada, definitivament es va traslladar al temple parroquial. Allà dalt, a l’Oratori, s’hi va posar una rèplica que ha anat  perfeccionant-se al llarg dels anys i que, finalment, ha cobrat quasi més carta d’autenticitat que la mateixa talla antiga, a la qual cosa ha contribuït força la afecció del veïnats cap al seu Castell".

"La manera d’assegurar la pervivència de les llengües es fent què, cada una, sigui oficial, de ple dret, a cada territori. Una cosa és declarar que una llengua és oficial i l’altra dir que tots els ciutadans tenen la obligació de conèixer-la". 


Lloviendo
Del llibre Casialgo de Marce López Sirer

VIBRACIONS


Saragossa. Catedral del Salvador.
"No ho cregueu quan us assegurin (tant de bo que així pogués ser!) que després de desaparèixer la maleïda pandèmia (si és que qualque dia ens abandona ), la gent, les persones, se socialitzaran entre elles molt més que abans". 

Text de la intervenció de Josep Terrassa, a la Diada del 31 de Desembre a Capdepera.Conversa de JM Rosa amb Eva Ferrer

Per Miquel Estelrich


Sens dubte que la tasca que duen a terme tota classe de professionals implicats en el comerç de proximitat és digne de tenir en compte i de ser reconeguda per tots, perquè realment n'és digne. Això per davant de tot, sens dubte, ja que el concepte de "tenda a prop de ca nostra", malauradament, ha canviat al llarg dels anys.Comptar amb un major coneixement sobre la realitat dels joves i les seves necessitats pot contribuir al seu benestar, així com al desenvolupament i la construcció d’una societat més equitativa, justa i respectuosa amb els drets socials. En aquest sentit, la divulgació i transferència de coneixements pot influir positivament sobre el disseny d’accions en matèria de joventut.

A aquest article trobareu en pdf l'article "30 anys després, el temps no passa, o sí" de Maria Antich i Pere Cortada; l'anuari de la joventut 2021 sencer, així com els dos anteriors.

La Biblioteca del Golea (41) 
La solitud sollerica del corredor de fons Allan Sillitoe
Francesc Lladó

 SOY

UNA

LUZ
Del Libro Casialgo  de Marce López SirerVerge de l’Esperança,

patrona de Capdepera.
Llorenç Tous


Del retaule d'Issenheim de Matias Grünewald

La Biblioteca del Golea (39) 
Intempèrie
Miquel Llull Bibliotecari del Golea

per Rafel Bisquerra


"Perdre l’esperança és el pitjor que et pot passar en aquesta vida". 

«L’infern és viure el patiment sense tenir esperança de superar-lo»Entrevista Lluís Ballester. La pornografia i la deformació de la sexualitat que crea als joves.


La Biblioteca del Golea (39) 
El convidat que no acaba d’arribar
Miquel Llull Bibliotecari del Golea


Sé fuerte alguna vez y apedrea la estrella que no existe en el agua falaz y brilladora.

Dulce María Loynaz, «Rebeldía»Pregària a la Verge de l’Esperança,

patrona de Capdepera.
Llorenç Tous


Del retaule d'Issenheim de Matias Grünewald