Capdepera i vuit municipis més
                       creen el  nou òrgan supramunicipal

          

fotografia www.caib.es

Capdepera s’ha unit al Consell de Coordinació de la Policia Local de la zona sud-est de Mallorca, juntament amb vuit municipis més: Santanyí, Manacor, Sant Llorenç, Ses Salines, Artà, Campos, Felanitx i Son Servera. L’objectiu és treballar de forma conjunta  a fi de planificar i coordinar les actuacions en matèria de seguretat ciutadana d’aquesta zona. 

El passat dimecres dia 14, els batles dels municipis es varen reunir amb el conseller d’Administracions Públiques del Govern, Simón Gornés, la directora general d’Interior, Emergències i Justícia, Isabel Febrer, i el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), Antoni Fiol, per fer una primera presa de contacte.

Segons va comentar la regidora d’Interior de l’Ajuntament de Capdepera, Joana Llull, cada municipi continuarà amb la seva Policia Local, però formant part del consell, cosa que els ajudarà a treballar conjuntament quan sigui necessari. Ahir no es van marcar temes concrets en els quals treballaran, però un exemple és la compra de material.

El Consell de Coordinació de la Policia Local  ha de tenir un representant polític i un representant tècnic de cada municipi, i tendrà una reunió semestral de batles i una reunió bimensual de tècnics. Els pobles tenen temps fins dia 20 d’abril per adherir-s'hi.