Acompanyat de renombrats professionals de la gastronomia s'oferí una variada i exquisita mostra-degustació.

Iñaqui Oyarbide, Pedro Martín, Xesc Reina, Vicente Cabello i Lello Sorrentino (de dreta a esquerra)



Els assistents, professionals, mitjans de comunicació i amics, comprovaren in situ les possibilitats de l'aula.

 

Fou una tarda-nit espectacular. D'aquelles que es gaudeixen i es recorden molt de temps. L'aula i les sales complementàries plenes de gent que es movia lliurement i departia amb uns i altres, degustava i assistia a l'espectacle de la confecció de cada plat. Tot en un ambient informal però seriós. I, sobretot, molt agradable.



Després de la benvinguda de l'amfitrió Toni Navarro a tots els presents s'inicià la dinàmica de presentacions dels diversos plats amb notes d'allò més originals.



Començà Lello Sorrentino del Restaurant O sole mio amb la preparació d'uns raviolis farcits de fuà en la seva salsa. Com podeu veure l'ajudant metre es coïa la pasta tocà l'acordió al més pur estil napolità.



Llavors, Vicente Cabello, dels Hotels Serrano, ens meravellà amb un d'aquells plats que te'ls menjes amb els ulls. I es que tal com ell diu el menjar comença per la vista. Ens va fer uns filets de llenguado farcits de salmó, espinacs i llangostins amb ragú de calamars. Aquí el festival dels olors ja era intens.






Mentres, a la sala d'entrada, el mestre tallador de cuixot salat no aturà de tallar fins que tocà os. Era una delícia comprovar la seva habilitat, i més, si a la boca havia una petit bocí d'aquest paissatge "cinc estrelles".




Totes les entrevistes i plats les publicarem, mica en mica, en aquestes pàgines pel vostre deleit.













A continuació tocà el torn a Xesc Reina, mestre xarcuter. Va presentar dues propostes tan senzilles com suculentes que extasiaren a tothom qui les degustà:

- pamboli amb albergínia escabetxada i greixonera poblera
- pamboli amb poma torrada i sobrassada Estanislau

(per cert n'Estanislau, és un bisbe -sobrassada- de 6 kg, com es veu a la foto, de 22 mesos de curació i per això en Xesc les bateja amb el nom del sant del dia en que es va fer)



Amb Pedro Martín, del Restaurant Sa Punta, arribà un moment àlgid del vespre amb l'elaboració del rissotto amb llangostí fumat al moment. Un plaer per a tots i cada un dels sentits (altra cop, sí) acompanyat amb un vi albariño amb tocs de fum presentat pel somelier Israel Ruíz (Mercavinos). No us perdeu el vídeo del procés del fumat. Impressionant!
Per cert, el secret del rissoto està en el formatge parmesà. I res de nata!



Mentres, com podeu comprovar a les fotos, en Toni Navarro es multiplicava per ser aquí i allà, ajudar als cuiners, atendre a la gent, tenir-ho tot a punt...en un exercici de funambulisme que sols l'entusiasme, la coordinació amb tot el seu equip de gent i una capacitat sense límits li permeté aconseguir-ho i, donam fe, d'una manera brillant.



I finalment arriba el moment estelar de la vetllada: IÑAQUI OYARBIDE (en majúscules) del Restaurante IO de Madrid (el nou projecte que acaba d'engegar). Ens presentà tres variants d'una mateixa base:  tàrtar de tonyina  amb salsa de moll d'òs de vadella, amb la tonyina a mitja cocció i amb la tonyina caramelitzada. Recepta japonesa. Senzillament espectacular!

Poques vegades podem asisistir a una sessió on el més important és cada paraula, cada gest, el gaudir de la mestria d'un savi de la cuina. Qualsevol cosa que faci és secundària. Sabem segurs que ens sorprendrà. Et sens tan a gust amb l'explicació que t'agradaria que no acabàs. Aquesta és la nostra sensació. I feia 3 hores que enregistràvem.
Sobre la degustació...ens manquen adjectius per descriure-la.



Emmirallats per tot allò que havíem vist, olorat i assaborit venguéren els reconeixiements, les bromes i les emocions. L'ambient era a punt per a l'epileg final



Toni Navarro presentà les seves postres. Una descripció acurada de l'origen i el perquè de cada postre.



Una delícia més per arredonir la vetllada.



I acte seguit, el tast.



Per acompanyar les postres el cava brut reserva Recaredo presentat per Aurelio Ucendo, ara també al Restaurant Sa Punta encar que tothom el recorda pel seu pas per S'era de Pula.



I així acabà la jornada de presentació. La gent, marxà xino-xano, com si no volgués acomiadar-se d'aquest paradís on havia viscut durant més de quatre hores. Cert és que, tot i que no assistí representació de relleu del nostre món turístic i educatiu, per part nostra, no trobàrem a faltar ningú.

Per part nostra donar la més sincera enhorabona a Toni Navarro, a tot el seu equip, i les gràcies per deixar-nos gaudir d'una vetllada memorable.

Gràcies ,Toni!