L’Ajuntament de Capdepera i la Conselleria de Turisme i Esports presenten les IV Jornades d’Esport Base







El Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera i la Conselleria de Turisme i Esports del Govern de les Illes Balears han presentat aquest matí les IV Jornades d’Esport Base que tindran lloc al Teatre de Capdepera els dies 19, 26 i 28 de març i el 2 d’abril.

En aquesta edició les jornades se centraran en l’esport base, i no en el futbol base, com els anys passats, tot i que continuen amb el context del “Camí de la Formació a la Competició”. La decisió s’ha pres per ampliar-les als diferents esports que practiquen els nins avui en dia i que igual que el futbol, poden arribar a l’alta competició.

Una altra novetat de les jornades d’aquest any és que s’han allargat un dia més per la possibilitat de comptar amb tots els ponents.



La primera jornada, el dia 19 de març, tractarà qüestions esportives generals, com la tasca que desenvolupa el departament d’Esports de l’Ajuntament, la medicina a l’educació física, amb la ponència de Teo Cabanes, i la ponència i taula rodona dels olímpics Xavi Torres, Elena Gómez i Moisés Sánchez, tots ells col•laboradors de l’Estiu Esportiu de Capdepera. La presentació de la jornada anirà a càrrec del director general d’Esports del Govern de les Illes Balears, Javier Morente.

La segona jornada, el dia 26 de març, es dedicarà al futbol, amb la presentació del president de la Federació de Futbol de les Illes balears (FFIB), Miquel Bestard, i les ponències de l’entrenador de porters del RCD Mallorca, Lluís Llopis, i de l’entrenador del RCD Mallorca SAD, Joaquín Caparrós.

La tercera jornada, el dia 28 de març, es dedicarà al bàsquet, amb la presentació del president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears (FBIB), Jaime Estarellas, i les ponències d’Álvaro González, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esport  i l’entrenador del Bàquet Mallorca, Xavi Sastre.

La darrere jornada, el 2 d’abril, es dedicarà a l’esport base i a la psicologia, amb la presentació del director insular d’Esports del Consell de Mallorca, Juan Antoni Ramonell, i les ponències del  coordinador del RCD Mallorca SAD pels nins dels 4 als 12 anys, Damià Estelrich, i el psicòleg de la UIB, Àlex García. La cloenda anirà a càrrec del batle de Capdepera, Rafel Fernández.

Les jornades d’esport base estan organitzades per l’Ajuntament de Capdepera amb la col•laboració del Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, el club RCD Mallorca, el Col•legi Oficial de llicenciats en Educació Física de les Illes balears, l’associació Ona verda, la FBIB, la FFIB, i la Penya mallorquinista de Capdepera i Cala Rajada.