L'acte acaba sense avinença


El dimarts dia 13 haguérem de comparèixer pel Jutjat de Pau. Com molts deveu recordar, el passat mes de novembre vàrem ser citats per aquest mateix jutjat amb motiu d'haver publicat sengles comunicats de PP-Es Grup i de PSM-Entesa, respectivament. El regidor Sebastià Sureda havia presentat una demanda de conciliació, ja que ens considerava -i ens considera- responsables d'un delicte de calúmnies i injúries.

En representació de "Cap Vermell" varen comparèixer els membres de l'associació Jaume Fuster i Miquel Flaquer, els quals, segons recull l'acta, no varen reconèixer la falsedat dels escrits publicats, tota vegada que consideraren que no correspon a la nostra publicació esbrinar la veritat dels continguts d'escrits signats per tercers, i que, en tot cas, són aquests els que n'han de respondre. Ja ho explicàrem en un Portalet, i ho repetim, perquè no en quedi cap dubte: No demanam excuses de res i, a més, ens reafirmam en el dret de difondre tot allò que els nostres lectors ens facin arribar, sempre que sigui dins un ordre formal respectuós i sempre que tenguem identificat l’origen del que es publica. A nosaltres no ens correspon esbrinar la veracitat del contingut d’allò que se’ns remet pels lectors, ja que en tot cas, són aquests els únics responsables de les seves afirmacions.

D'altra banda, també varen comparèixer els representats dels partits de l'oposició, com a portaveus de PP, Es Grup i PSM-Entesa, que en el seu dia ens remeteren els escrits objecte d'aquest litigi. En tots tres casos tampoc arribaren a cap acord amb el demandant. De la seva banda, els representants dels mitjans Diario de Mallorca, Última Hora i Vilafranca Noticias no varen comparèixer.

No sabem quin camí prendrà, a partir d'ara, aquest contenciós, però podeu tenir per ben segur que, sigui el que sigui, us en tendrem informats.