Xerrada amb Tassos Smetopoulos, coordinador de Steps i educadors de carrer.

Steps és una organització amb què han col·laborat els tres grups de voluntaris que han anat a Grècia.
Aquest dissabte dia 4 de novembre a les 19.30 h comptarem amb la presència de Tassos als baixos de na Batlessa, Artà, en una xerrada – col·loqui. Podrem escoltar-lo i conversar sobre la situació de les persones refugiades. També compartirem un petit piscolabis gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament d'Artà.

De Llevant a Grècia pels refugiats, grup de joves del llevant mallorquí que ha viatjat a Grècia en tres ocasions per ajudar les persones que cerquen refugi, ha establert línies de col·laboració directa amb l'organització grega Steps, ja que comparteix els valors des dels quals aquesta treballa: la responsabilitat, el respecte, la no-discriminació...

Steps és una organització que treballa al carrer al costat de les persones amb situació d'exclusió social a Atenes. Pretén donar veu i resposta a les situacions que pateixen les persones sense sostre, persones sense recursos immigrades o no que viuen en la pobresa, persones víctimes de tracta, menors no acompanyats, menors explotats... Uneix persones en un cercle de solidaritat per a l'apoderament de totes per a poder viure conjuntament en societat.

Tassos Smetopoulos és el coordinador de Steps i educador de carrer a la ciutat d'Atenes, Grècia. Ha estat convidat en diverses ocasions per diferents organitzacions com Stop Mare Mortum o el col·lectiu Hourria a Catalunya per tal d'explicar de primera mà, com a veritable coneixedor, la realitat de les persones desplaçades a Atenes, especialment la dels menors no acompanyats, col·lectiu amb el qual treballa.

De Llevant a Grècia pels refugiats