Divendres 4 d'agost a les 20h presentació del fons fotogràfic de Gabriel Flaquer Terrassa



Aquest fons està constituït pel conjunt de fotografies que Gabriel Flaquer Terrasa va realitzar al llarg de la seva vida i que la famÍlia ha cedit a l'Ajuntament. És un fons de gran importància per la seva riquesa iconogràfica, la qual cosa el converteix en un testimoni visual d’incalculable valor per al coneixement d’un moment únic en la història del municipi.



És un llarg passeig per la vida de Biel Flaquer, que va saber captar amb la seva càmera allò que l'ull humà moltes vegades no arribava a veure. No es tracta d'una mirada artificial, sinó d'un testimoni. La natura, la gent, els carrers, el sol, la lluna, les festes, les ciutats, els costums, són els protagonistes de les seves fotografies. Documents que retraten la realitat propera del seu poble, Capdepera, o de la seva illa, Mallorca. De les persones i dels seus costums, dels fets quotidians d'un dia a dia que passa però que no torna. Des de jove i de manera autodidacta, va anar evolucionant el seu estil cercant millorar, foto a foto, la seva tècnica.



La primera època es una prolífica col·lecció de fotografies en blanc i negre, moltes revelades al laboratori de casa. Als anys 90, l'evolució natural el va anar traslladant cap a la còpia en color. Són postals que parlen d'amor, de sofriment, d'alegria, de tendresa, de progrés, d'optimisme. Són postals d'una vida intensa.
El llegat consta de 227.000 imatges en blanc i negre i color.



Exposició oberta del 4 al 27 d'agost de 19 a 21,00 h al Centre Melis Cursach, a Capdepera. També els dimecres de 10 a 13 h. Dilluns tancat

El resultat de les vendes d’aquesta exposició serà en benefici de la Fundación Vicente Ferrer.