Acte en defensa de la Llengua catalana al Congrés de Diputats








 

El passat dia 9 de març s’Enllaçaren 18 ciutats d’arreu dels Països Catalans en Defensa del català i s’anunciaren més accions , una davant el congrés dels Diputats de Madrid i una tercera davant el Parlament europeu.

Dia 12 de març s’ha duit a terme la segona de les accions planificades però aquest cop l’acció ha estat de totes les comunitats en en llengua pròpia de l’estat espanyol.

Representants d’Enllaçats per la Llengua ( Illes Balears i País Valencià) , CIEMEN, Kontseilua i A Mesa pola normalizacion lingüística han denunciat davant una representació de diputats dels diferents partits polítics( ERC, Amaiur, Izquierda plural i Bloque nacionalista galego) , la vulneració dels drets lingüístics de totes aquestes comunitats i l’oposició  la societat civil a la LOMCE .

Així mateix han analitzat la campanya Enllaçats, la carta Europea de les Llengües i la situació que pateix la llengua a cada comunitat i els han demanat que traslladin a Rajoy i al ministre Wert el descontent i el rebuig cap a la LOMCE de tots aquests territoris. També han denunciat la vulneració dels drets lingüístics de les comunitats amb llengua pròpia diferent del castellà, per part dels governs autonòmics de Bauzá, Fabra i Feijoo.

Els encarregats d’anar a Madrid al Congrés dels Diputats han estat Joaquim Arenas( CIEMEN), M. Antònia Font ( STEI-Enllaçats per la Llengua –IB) , Carlos Callon ( A Mesa), Paul Bilbao( Konseilua) i Amanda Gascó( Enllaçats per la Llengua-País Valencià)