EU rep resposta de la Conselleria sobre la denuncia d’abocament de bidons en zona ANEI



Esperam la ràpida retirada d’aquests elements i l’avaluació de possibles danys


El 4 de febrer d’enguany, EU va presentar una denúncia davant la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori sobre l’abocament de 126 bidons de ferro rovellat i en estat de descomposició a la parcel·la 62 del polígon 5 de l’ANEI Cala Mesquida-Cala Agulla. Aquest abocament il·legal és del tot inacceptable en un àrea natural i suposa una degradació d’aquest espai amb possibles efectes contaminats.

Al mateix temps, EU va presentar denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient per tal d’esbrinar si les persones responsables d’aquest abocament podrien haver estat autors d’una acció punible penalment pels seu efectes sobre el medi natural.

Esquerra Unida ha rebut resposta de la Conselleria en la que s’indica que ha requerit al propietari de la parcel·la a la retirada dels bidons, així com justificació del seu lliurament a gestor autoritzat.

EU celebra la resposta de la Conselleria i estarà vigilant del compliment d’aquest requeriment, que esperam que es faci de manera immediata. Al mateix temps, reclamam que s’investigui si s’ha produït contaminació dels terrenys i, eventualment, s’ordeni la seva descontaminació.

Per últim EU espera que de les investigacions de la Fiscalia es pugui determinar la persona o persones responsables dels fets, per tal que aquestes actituds incíviques puguin ser sancionades d’acord amb la llei.

Esquerra Unida romandrà atenta a totes les agressions que es faci sobre el medi ambient i el nostre patrimoni natural, reclamant les actuacions necessàries per part de les administracions per tal d’evitar o, si és el cas, sancionar aquestes agressions.