EL COL·LECTIU “ILLENCS PEL CATALÀ” CONVOCÀ A BARCELONA LA MANIFESTACIÓ “ATUREM L’EXTERMINI DEL CATALÀ A LES ILLES”







L'acte va tenir lloc el divendres, 23 de març als Jardinets de Gràcia








Els col·lectiu "Illencs pel català", format per balears residents a Barcelona, molts d'ells estudiants, van organtizar una manifestació solidària amb la prevista a Palma de dia 25, organitzada per l'OCB. L'acte resultà tot un èxit i arreplegà al voltant de 1.500 manifestants, i es va dur a terme sense cap incident. Al final de la manfiestació es procedí a la lectura del manifest per la llengua. Alguns gabellins col·laboraren activament en l'organització i participaren a l'acte.

Us reproduïm la convocatòria on exposen el seus arguments:

 El col·lectiu Illencs pel català ha presentat, a l’Ateneu Layret de Barcelona, la manifestació organitzada per divendres, 23 de març, a les 20.30 hores, als Jardinets de Gràcia, amb el lema “Aturem l’extermini del català a les Illes”. Estava previst que la convocatòria tengués el suport de tres personalitats de la cultura catalana com són Josep Maria Espinàs, Albert Sánchez Piñol i Julià de Jòdar.
 
Aquesta manifestació es declara solidària amb la que es farà a Palma el proper diumenge, 25 de març, convocada per l’Obra Cultural Balear. A més, aquest acte vol fer visible un conflicte candent que els convocants entenen que no ha tingut una repercussió suficient i clara en els mitjans de comunicació de Barcelona: que l’arribada de José Ramón Bauzá a la presidència del govern ha significat la major retallada de drets lingüístics dels ciutadans de les Illes des del final de la dictadura franquista: convertint la llengua pròpia en una llengua de segona, sense presència a l’administració pública, amb una presència residual i segregada a l’ensenyament, consagrant l’apartheid lingüístic; restringint els drets dels catalanoparlants a expressar-se lliurement en la seva llengua; i generant un conflicte entorn de l’ús social de la llengua on no existia.
 
És per tot això que els ciutadans i ciutadanes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera desplaçats a Barcelona, tot fent una crida a la resta de ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans, volen manifestar la seva disconformitat amb aquestes mesures i fer sentir la seva veu.
 

 







foto Lluis Galian