La residència de Capdepera promociona la teràpia amb animals









Ja son coneguts els beneficis de la Teràpia Assistida amb Animals a diferents col•lectius. Aquí a la residència SARquavitae Capdepera hem intentat, en diverses ocasions, treballar amb teràpies alternatives, entre elles la Teràpia Assistida amb Animals.
Es van dur a terme algunes sessions amb un ocell ensinistrat, les quals van ser molt productives i entretingudes. A partir d’aquí, es va plantejar la possibilitat de repetir aquestes experiències amb altres animals, i  va sorgir la idea de dur un ca, de la raça “labrador”, al centre.



L’animal, que responia al nom d’”Aigu”, va fer mostra als residents de les habilitats que el seu amo, treballador de la residència, li ha ensenyat amb molt d’esforç.



Els residents van mostrar molt d’interès i es van sentir molt atrets per aquesta innovadora activitat  i per la demostració dels trucs de l’Aigu. Els assistents van poder interactuar amb ell, mentre li donaven una recompensa cada vegada que l’animal realitzava amb èxit una tasca. A més, se li amagava un objecte sense que se n’adonàs i, com a bon rastrejador, el trobava sense problema. Aquest, entre altres exercicis, van fer que els residents gaudissin del matí.



L’equip de teràpies del centre valora de manera molt positiva l’activitat i es planteja repetir-la amb residents amb diferents nivells de deteriorament cognitiu, perquè així tothom es pugui beneficiar d’aquesta teràpia.