L'assemblea per la llengua, primer passa de cara a la gran manifestació de dia 25





Sota els auspicis de l’Obra Cultural Balear, el divendres dia 9 va tenir lloc l’anunciada assemblea per la llengua, en el Centre Cap Vermell. A la reunió, presidida per la vicepresidenta de la institució, Maria Isabel Cerdó, hi poguérem veure el batle, Rafel Fernández i alguns regidors de l’oposició, a més de prop de quaranta persones preocupades per la situació per la qual travessa la nostra llengua a hores d’ara.

 



D’això anà la reunió, de les dificultats creixents del català a casa nostra i molt especialment des de l’assumpció del govern pel Partit Popular, amb les mesures ja preses i les anunciades: tancament de TV de Mallorca, castellanització progressiva d’IB3, reforma de la llei de la funció pública perquè el català deixi de ser un requisit, opció de tria de la llengua vehicular en la primera ensenyança... Els assistents, de manera espontània, anaren exposant el seu punt de vista, en un debat que va esdevenir una mena d’anàlisi sociolingüística per tal d’esbrinar les causes de la situació a què s’ha arribat i de les mesures que cal prendre per fer-hi front.



De moment, el proper dia 16, a les 19 hores, hi ha convocada una concentració a la Plaça Castellet de Cala Rajada, en què es llegirà un manifest i es donarà el sus per a assistir a la gran manifestació de dia 25, a Ciutat. Si més no els assistents a aquesta assemblea ho tenen clar: s’ha de plantar cara si no volem ser còmplices de l’ensorrada definitiva de la nostra llengua.