Sant Roc ja és aquí

El passacarrers, o el cercavila, tant se val, posà el divendres dia 12 les primeres notes de música i festa a les celebracions de Sant Roc. Aquest és un acte conegut i repetit, amb els mateixos protagonistes de sempre, i que això no obstant, la gent espera amb fervor i en el qual participa massivament.

Banda de Cornetes i Tambors, Es que ningú vol i Banda de Música en saben tant, d'això, que la seva sola presència ja és una garantia que la desfilada anirà bé i que l'animació no faltarà. Aquesta vegada no va ser l'excepció, i els tres grups feren possible que el passacarrers, que va transcórrer entre la plaça Castetellet i el Centre Cap Vermell resultàs molt animat.















Ja a la plaça del Centre Cap Vermell, va arribar el moment del pregó, aquesta mena de sus de les festes. Enguany, com s'havia anunciat, l'encarregat de dir-hi la seva era el conegut Xisco Campins, mestre d'escola, activista cultural, home de la festa i que, com va dir elll mateix, procura ser pertot, perquè li agrada participar.

En Xisco va oferir un pregó sòlid i pausat, molt ben construït, amb un temps per als records lligats a les festes del Carme, i un temps per a plantejar un futur assenyat. Als nouvinguts els demanà respecte per la llengua i la cultura de la terra que els acull.

Esperam que, ben aviat, vos podrem oferir, íntegra, aquesta interessant peça oratòria.