El sopar del 25è aniversari del col·legi S'Auba, una festa entranyable


En bon primer dia de festes de Sanr Roc, el sopar del 25è aniversari del col·legi S'Auba hi posà la nota entranyable, el temps per al record i l'evocació. Però, també, el temps per a mirar el futur amb renovada il·lusió.

Molta gent s'arreplegà per a aquesta celebració, des dels més veterans, aquells que varen creure que a Cala Rajada hi feia falta una escola, fins als més menuts, la darrera fornada d'alumnes del centre. Vint-i-cinc anys d'edifici, un quart de segle des de la inauguració, però més de 30 des que, una aula aquí i una altra allà, l'escola pública tornà a ser una realitat després del tancament l'antiga Escola d'Orientació Marítima.

El periodista de TVMallorca i exalumne de S'Auba, Juajo Sunyer, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, acompanyat per la regidora Carme Corraliza. A la part tècnica, en Mateu Estarellas i en Biel Flaquer "Barona" foren els encarregats que so i imatge rutllassin, i ho aconseguire. I a sopar s'ha dit, acompanyats per la bona música i per les imatges de tots aquests anys que S'Auba ja duu a l'esquena. Especialment encertat va ser el vídeo que es va projectar, recollint els records, les impressions i les esperances de moltes de les persones que han fet possible aquesta realitat actual.

Després del sopar arrià l'hora de les fotografies. Les primeres mestres que s'incorporaren a un col·legi que encara no existia, alguns dels docents que han passat pel centre en tot aquest període, i bona part de la platilla actual. I els alumnes, els nins dels primers moments, avui homes i dones fets, i els nins d'ara mateix, els nins que ja només han conegut aquest S'Auba d'avui i per als quals la lluita per aqconseguir-lo és només història.

En definitiva, una nit que tots els assistents gaudiren i de la qual se n'anaren amb el desig que ben bé es podria repetir cada any...