La jutgessa Martina Mora inicia els tràmits perquè l'exbatle Bartomeu Alzina sigui jutjat per un presumpte delicte de prevaricació











Així recollia aquesta notícia, avui mateix (11-03-11), dBalears, en la seva edició digital:

La titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor, Martina Mora, inicia els tràmits perquè l'exbatle de Capdepera Bartomeu Alzina (PSOE) sigui jutjat per un delicte de prevaricació. La magistrada troba que existeixen indicis suficients que l'antic primer edil cometé un delicte de prevaricació, perquè no impedí que les obres de l'hotel Son Moll es fessin sense llicència. La jutgessa dictà ahir una interlocutòria per la qual converteix les diligències que seguia contra Alzina en procediment abreviat i sol·licita a la Fiscalia que qualifiqui els fets. Això vol dir que considera acabada la investigació i que hi ha motius per entendre que hi hagué un delicte en el comportament d'Alzina.

En el cas que el Ministeri públic acusi l'actual regidor d'Urbanisme del municipi, anirà a judici. Alzina era batle quan es produí l'ensorrament de l'hotel Son Moll, en què moriren quatre picapedrers el 16 de desembre de 2008. Just l'endemà, l'Ajuntament paralitzà les obres, perquè mancaven del preceptiu permís municipal.

Indicis

Aquest és un dels indicis pels quals la magistrada considera que el Consistori hauria permès que les obres continuassin, tot i que sabien que no eren legals. A més, quan la propietària de l'edifici declarà davant la mateixa jutgessa que ara ha instruït la causa contra Alzina, explicà que aquest havia autoritzat verbalment que continuassin les actuacions.

L'advocat de l'exbatle, Gaspar Oliver, interposarà avui un recurs de reforma contra la decisió judicial, ja que considera que no existeixen indicis que es cometés una prevaricació omissiva. Si s'arriba a judici, serà el segon que es fa per l'esbucament de l'hotel. La causa principal de l'enfonsament de l'edifici està pendent que arrenqui el judici, després que l'estiu passat la magistrada en decretàs l'obertura.

En aquest cas, seran jutjades sis persones, els dos constructors, l'arquitecte, el director i el cap de l'obra i un estructurista per les deficiències en el projecte que provocaren que s'enfonsàs l'edifici. Estan acusats d'un delicte contra la seguretat dels treballadors en concurs amb quatre homicidis imprudents.