La quarta i última sessió del Fòrum Ciutadà de l’Agenda Local 21 va tractar els temes de sanitat, serveis socials, esportius, culturals i educatius.






El PAC de Capdepera va començar l’any 2001 amb una atenció continuada, i a més, compten amb dues unitats bàsiques, una a Canyamel i una a Cala Rajada. En aquets anys, i a causa de l’augment de població, el nombre de targetes sanitàries també ha augmentat arribant l’any 2009 a les 10.926 targetes, respecte les 6000 de l’any 1994.

Dels serveis educatius es va explicar el nombre de centres públic que hi ha al municipi i que el nombre d’alumnes que es matriculen va fluctuant segons els anys. Una dada que va sorprendre als assistents és el nombre d’estudiants que es graduen en ESO i en Batxillerat. Dels 368 matriculats en els quatre cursos d’ESO, s’han graduat aquest any 50 alumnes. En el cas de Batxillerat, dels 79 matriculats en els dos cursos de, se n’han graduat 18. No en aquestes dades no es tenen en compte els alumnes que dirigeixen el seu futur a la Formació Professional.

A més de les escoles i institut, es va dir que Capdepera té una escola de Teatre, una escola de Música i una escola esportiva com a alternatives a l’educació  extraescolar dels nins.

Del servei de Biblioteques, el perfil dels usuaris és d’adult seguit d’infantil, i el nombre és de 9170 a Cala Rajada i 10219 a Capdepera durant l’any 2009.

Del serveis culturals es va parlar del Teatre de Capdepera, del nou centre Cap Vermell i de les sales d’exposicions. A més, també es varen comentar els elements patrimonials com el Castell, les torres de vigilància i els talaiots.

De serveis esportius es va comentar que hi ha dues branques: esport en edat escolar d’hivern i d’estiu, i esport per adults. Ambdós fan activitats de curta i llarga durada.

De Serveis Socials varen comentar que Capdepera compta amb un Centre de Dia i una Residència; a més té una Escola Viva que fa activitats amb nins i nines de 5 a 12 anys en situació de risc i que ha augmentat de 62 a 80 nins en un any.

El perfil del demandant d’ajuda a Serveis Socials sol ser dona en edat avançada 85-89 anys, i el servei més sol·licitat és la informació i orientació. 

Després de les dades es varen mirar els punts febles i forts i van sortir alguns com, el bon servei del PAC i les bons instal·lacions culturals, en front de la manca de coneixements dels serveis que s’ofereixen des del departament de Serveis Socials o el nombre baix dels alumnes graduats.



Si voleu consultar la revisió del prediagnòstic de sostenibilitat any 2010, document base d'aquestes sessions clicau damunt l'icona