Ahir registrà 31,87 °C, temperatura rècord quan ens avisen de canvi de temps i riscs de fortes pluges i activat el nivell d'alerta IG1.


Nou rècord de temperatura a la Mediterrània

El 10 d'agost passat es va registrar un nou rècord de temperatura mitjana de la Mediterrània amb 28,15ºC. 18 dels 20 valors més alts observats des del 1982 s'han registrat entre el 2023 i el 2024.

El problema de l'escalfament excessiu de la mar Mediterrània no és només qüestió que augmenti el potencial perquè ens impactin fenòmens atmosfèrics extrems a terra. També hi ha un problema greu amb el seu ecosistema: estan succeint esdeveniments de mortalitat massiva Això del mar Mediterrani com a punt neuràlgic de l'impacte del canvi climàtic a la Terra està en la màxima expressió aquest estiu. En aquests moments pràcticament tota la seva extensió ha adquirit temperatures superficials càlides extremes (>90%) per a l'època.



En aquestes condicions, qualsevol situació atmosfèrica de potencial desenvolupament de tempestes al vessant mediterrani ha de ser vigilada especialment.

La Conselleria ha activat el nivell d'alerta IG1 per dimecres i dijous.