Na Maria va finar dia 10 d’agost, a casa seva.


 

Na Maria Esteva ha estat la veïnada de Capdepera més longeva en la seva història, i una de les dones més longeves de Mallorca.

Dia 10 d’agost morí en el seu domicili de Sa Font de sa Cala, envoltada de la seva família i amics. Fins el darrer moment el seu fill Toni i la seva dona Maria, juntament amb la seva neta Maria del Mar, van estar al seu costat per acomiadar-se d’ella en els darrers moments. Com ens comentà na Maria del Mar va tenir una mort plàcida, les seves constants vitals se van anar apagant poc a poc fins el moment del traspàs
 
Maria Esteva i la seva família celebrant el 108è aniversari

Na Maria va néixer dia 16 d’abril de 1916, per tant ha viscut més d’un segle en que s’han produir grans canvis, a més de ser coetània de grans esdeveniments mundials com al I Guerra Mundial, l’epidèmia de la Febre espanyola, la Guerra Civil, la II Guerra Mundial,... Com comentà el seu fill Toni “ Va viure des de que es cuinava amb un foc en terra fins l’ús del microones”. Durant més d’un segle va gaudir de bona salut i molt bona memòria.

Maria Esteva i el seu fill, Toni Alzina, a la festa-homenatge del 100è aniversari

En el seu  100è aniversari se li va fer una gran festa d’homenatge a Can Creu d’Inca on va rebre mostres d’estima de la seva família, amics i veïns i veïnes de Capdepera, mostres que va agrair

A Cap Vermell vam publicar una entrevista que li va fer Rafel Perelló l’any 2020 i diversos articles del homenatges que va rebre.

Ha mort la padrina de Capdepera. Descansi en pau.
 

Nota: En aquests enllaços podeu trobar alguns dels articles publicats per Cap Vermell de na Maria Esteva Pascual:

Maria Esteva Pascual “Pil·lita” arriba als 108 anys

Els 104 anys de na Maria Esteva Pascual “Pil·lita”

Entrevista a Maria Esteva Pascual, Pil·lita (Capdepera,1916)

Centenari de Maria Esteva
 
Foto de Maria Esteva Pasqual, que dia 6 d'abril celebrarà els 100 any