Rescat intervenció dels bombers de Mallorca i el 061.


Divendres dia 9 d'agost, devers les 11,30 vérem arribar a l'aparcament de Cala Agulla dos camions dels Bombers de Mallorca. Alguna cosa pasava. Mitja hora després arribaren els serveis mèdics del 061.
No era foc. Fou una complexa intervenció de rescat després de rebre l'alerta sobre la caiguda d'un cavall d'una dona, de 42 anys, que estava cavalcant a la zona de Puig de s'Àguila. Entre Cala Agulla i sa Mesquida. La dona es trobava en una zona de difícil accés, i per això el rescat va obligar a combinar diversos serveis.

La central del 112 havia rebut l'avís i va activar els diversos intervinents. La dona es trobava inconscient i l'ambulància del SAMU 061 no podia accedir on es trobava pel que es va disenyar un Pla de Rescat.

Els Bombers de Mallorca, especialistes en muntanya, van acudir al punt on es trobava la ferida i disposar un punt de trobada accessible per aconseguir portar-la a l'ambulància, per la qual cosa hi havia una ambulància de suport vital avançat, una de suport vital bàsic i l'equip mèdic del centre de salut de Capdepera.

Finalment, sempre amb la prioritat de garantir l'estat de la ferida, va ser l'helicòpter de la Guàrdia Civil el que va traslladar la pacient a l'helisuperfície de Son Espases, i el 061, la va traslladar a urgències. La dona va patir un traumatisme cranial i el seu estat és menys greu, sempre que no es produeixin complicacions.


foto arxiu