L’Associació de Festes del Carme ha triat el calarrajader Felip Esteva  com a pregoner de les festes del Carme 2024. EL pregó tindrà lloc el proper dia 3 de juliol i suposarà l’inici oficial de les festes.
Sabem que no pot contar gaire coses del pregó però ens orientarà una mica del que tractarà. 

-  Felip, com tens el pregó?
- Acabat, ja el tinc acabat i corregit! Ara el que faig és llegir-lo dos pics cada dia  per a preparar l’exposició.  Se que estaré nirviós perquè l’església s’omple de gent, després canta la coral, i jo fa molt de temps que no xerro en públic... és tot un esdeveniment. Estic assajant per  no embullar-me.

- Tu sempre has estat una persona crítica, compromesa, que no et calles res del que penses...
- Jo crec que he posat tots els elements típics que ha de contenir un pregó. No  seré tot el crític que puc ser en el fet que ha hagut una substitució de les festes del Carme davant Sant Roc que és el patró de Cala Rajada, ja ho vaig comentar en el pregó  de Sant Roc en el 1996. En aquest no ho  tractaré. Me centraré en el que són les festes d’El Carme.
La gent quan sàpiga que jo som el pregoner suposo que pensaran que si ho fa en Felip  Esteva hi haurà un poc de «salsa». Ja puc dir que no serà tan «salsero», però les meves «pujetes» si que hi seran. No poden faltar unes cap els hotelers, tornaré a xerrar de la massificació de l’Illa, de la germanització  de Cala Rajada, dels canvis socials, ... de tot això xerraré, però també  donaré una ditada de mel a les Festes del Carme, que durant al manco un més ens fan sentir que Cala Rajada encara és un poble.
Els qui l’ha llegit, que són poques persones (la meva dona i dos amics meus) els ha agradat. Un d’ells és en Miquel Llull «Recreo» que m’ha de presentar.

- Tu has estat cuiner, formes part d’una nissaga de pescadors, activista social,  has estat regidor i vius la política local intensament, les plantes, els bolets... tens molts de temes per tractar.
- D’això no en parlaré gaire. Parlaré bastant de les meves vivències a la Cala Rajada que jo anomeno idíl·lica, també parlo  de la Comfraria de Pescadors,  no en pla crític, sinó tot el contrari, i inclús li faig algunes propostes. També parlaré d’un tema molt curiós que serà una petita sorpresa.
Un altre tema que tractaré serà la Reserva Marina. Evidentment hi tindré present la part emotiva recordant alguns personatges com sor Trinidad o Don Vicenç Nadal.   

- Tu has estat molt actiu durant el passat recent de Cala Rajada i has viscut en primera línia la seva transformació en el que és avui.
- Jo vaig néixer en el 56 i a Cala Rajada hi havia pocs hotels, acabaven de fer la Residència "de Educación y Descanso". Ara encara hem de sortir a manifestar-nos per dir que Mallorca no es ven, a compte de la massificació. Amb les normes subsidiàries ens van ficar molts de gols.

Dimecres, 3 de juliol, a les 21 h a l’església de Cala Rajada, podrem escoltar el seu pregó sencer. 

Gràcies Felip.