L'assemblea de treballadors en vaga ha votat a favor recolzar el preacord signat. La vaga encara no ha estat desconvocada




Per una amplia majoria, els treballadors participants a l'assemblea de CCOO, acordaren aturar la vaga indefinida de recollida de fems i neteja viària que se duia a molts de municipis de Mallorca i Menorca. Ara bé, adverteixen que en cas d'incompliments o represàlies cap els treballadors podrien tornar a la mesura de força. 



La Vaga queda aturada però no desconvocada. A nivell pràctic els treballadors tornaran a realitzar la recollida. 



Es tracta de la segona vaga de recollida de fems que pateix el nostre municipi en un mes, si bé cal assenyalar (al manco aquesta es la impressió que tenim) que els efectes d'aquesta segona vaga han estat menors que a la primera afectant, a més, d'una forma desigual segons les zones del municipi.



A les àrees d'aportació no han hagut la mateixa acumulació de bosses de fems al voltant dels contenidors, mentre que al "porta a porta" hi ha zones en les que pràcticament no s'han recollit els fems. Desconeixem el grau de compliment dels serveis mínims pactats, però alguns veïns ens han comentat que als seus carrers no s'han enretirat els residus, i s'han acumulats bosses, mentre que a altres zones s'han recollit amb certa normalitat.



Esperem que els acords es puguin transformar en una millora de les condicions laborals dels treballadors, com reivindiquen, i el servei funcioni amb l'eficàcia que requereix, d'acord amb el que paga el ciutadà. Una equació de vegades difícil de solucionar. Cal recordar que a Capdepera, el "preu" de la recollida de residus urbans va pujar una mitja del 30% amb la posada en marxa del nou contracte de servei.