La plataforma que el Govern Balear ha habilitat per canalitzar la solidaritat ciutadana


El Govern Balear ha habilitat la Xarxa Junts per canalitzar la solidaritat ciutadana

Té 4 ramificacions solidàries: el material sanitari, la donació econòmica, la col·laboració veïnal i el voluntariat

El Consell de Govern ha habilitat la Xarxa Junts per canalitzar la solidaritat ciutadana de les Illes Balears que floreix arran de la crisi sanitària de la COVID-19.  La Xarxa Junts té 4 ramificacions solidàries: el material sanitari, la donació econòmica, la col·laboració veïnal i el voluntariat.

Per a dubtes i oferiments es pot enviar un missatge electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o cridar al 971 17 72 00. La Xarxa Junts està coordinada per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i compta amb la participació de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat i la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, a través de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern.

Vols donar material sanitari?
Qui vulgui donar material o, per exemple, cosir mascaretes, ha de contactar amb el
responsable de material de la Conselleria de Salut i Consum: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El material que empren els professionals sanitaris ha de tenir uns estàndards determinats, que s’han de tenir en compte. No tot serveix. Des de la Conselleria s’indicaran les pautes per fer la donació i s’encarregaran de distribuir el material.

Vols fer una aportació econòmica?
En vista de les peticions d’empreses i particulars que volien fer donacions econòmiques, s’ha habilitat un tràmit administratiu a la pàgina de l’Agència Tributària de les Illes Balears (www.atib.es) perquè es puguin fer aquestes aportacions; allà es diferenciarà entre les donacions d’empreses i particulars. Els doblers aniran destinats a ajudes socials i sanitàries.

Vols ajudar les persones majors que viuen a prop de ca teva?
S’ha elaborat un decàleg de recomanacions per a tots aquells que vulguin donar un cop de mà als seus veïnats:
1. Només pots oferir aquesta col·laboració si ets una persona sana, sense símptomes de
COVID-19.
2. Si coneixes veïns o veïnes que poden necessitar ajuda, contacta amb aquestes persones seguint sempre les recomanacions de seguretat. Recorda que són persones de risc a causa de la seva edat avançada.
3. Organitza't amb altres veïns o veïnes per coordinar l'atenció a les persones en situació de vulnerabilitat. És millor si cada llar té un sol veïnat de referència.
4. Intercanviau els vostres números de telèfon per poder mantenir el contacte durant
aquests dies.
5. Crida-les dues o tres vegades cada dia per assegurar que es troba bén i no necessiten res.
6. Pots ajudar-les fent-los la compra de productes de primera necessitat, llençant-los els fems o traient a passejar el seu ca. Recorda sempre les recomanacions de salut pública.
7. Mantén la distància social de seguretat per protegir-te i protegir les persones grans.
8. Si detectes alguna irregularitat, posa't en contacte amb els Serveis Socials del teu municipi.

Vols fer de voluntari en una entitat social?
Els que vulguin emprendre una acció solidària i no sàpiguen on anar o com fer-ho es poden posar en contacte amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.i exposar com els agradaria fer la passa. La Xarxa Junts canalitzarà les peticions en contacte amb les entitats.