Les escoles del municipi aturen les classes durant quinze dies




Després de valorar l’evolució de la “pandèmia” a la nostra Comunitat la presidenta comentà algunes de les mesures preses, com ara prohibir els actes amb més de 1000 persones i demanar autorització pels altres o recomanar tancament d’esdeveniments amb molta afluència de públic, com ara fires.

S’han pres noves mesures com contractar 60 persones pel 061,  mesures de tipus sanitari,  mesures específiques per centres de la tercera edat i suspensió de les classes presencials a tots els nivells educatius, des d’escoletes a La universitat.

Així des de dilluns dia 16 de març, els centres escolars del municipi romandran tancats per dues setmanes,  si bé el professorat haurà d’anar al centre de treball.

A les escoles del municipi se suspenen les classes temporalment per contenir la propagació del coronavirus, a més hi altres mesures que afecten als docents:

- Suspensió de classes presencials a tots nivell formatius i escoletes durant 2 mesos.

- Suspensió dels viatges d’estudis

- Suspendre durant un mes  les activitats extraescolars, visites a llocs específics, excursions...

- El professorat ha d’anar als centres escolar

Ja hem informat que el batle de Capdepera ( com ho han fet altres de les Illes Balears) ha publicat un ban en els que s’anul·len totes les activitats esportives en Es Figural, el tancament  dels espais municipals (biblioteques, centre jove, escoletes municipals, escola de música,etc... excepte a policia local i Ajutament, només per qüestions urgents), suspensió d’activitats socioculturals (teatre, concerts, exposicions...) i tallers, suspensió de mercats i actes multitudinaris. Tot durant un període de 15 dies. 

 

D’altra banda la regidora regidoria de sanitat informa que a partir de dilluns, 16 de març, als centres de salut de Capedepera i Cala Rajada no es faran analítiques, ni donaran cita i es paralitzen les cites programades. Les urgències s’atendran fins a nova ordre.

Francina Armengol ha  justificat en certa manera alguna d’aquestes mesures amb les que ha anunciat prèviament el president de l’Estat, Pedro Sánchez.