Per cinquè any consecutiu a Capdepera i sense gaire bons resultats

L'empresa adjudicatària del servei de neteja i jardineria de Capdepera, COEXA, va presentar ahir la cinquena edició consecutiva de la campanya Suma’t al civisme, emmarcada dins el Pla Bon dia, una campanya de conscienciació ciutadana sobre els comportaments cívics al municipi.

Suma’t al civisme té dos eixos d'actuació: la neteja viària (en la qual s'inclouen els animals domèstics; les pintades i grafits; el manteniment del mobiliari urbà; la utilització de les papereres…) i la convivència cívica (que inclou el compliment de l'ordenança municipal i el civisme nocturn). D’aquests aspectes se n'informarà en tres actuacions informatives: presencial al carrer, presencial als establiments hotelers i virtual.

Pel que fa a l’actuació presencial, té una durada de 48h i s'allargarà des del 18 fins el 31 de juliol. Consisteix en que dues educadores informaran a peu de carrer els visitants i residents de Capdepera sobre les actuacions correctes en quant als eixos esmentats. Les educadores rotaran per diferents llocs del municipi, com ara els mercats setmanals de Capdepera i Cala Rajada, les platges de Son Moll, la carretera de cala Agulla i la plaça dels Pins.

L’actuació informativa als establiments hotelers consisteix en la visita individualitzada a cadascun dels 53 hotels del municipi per informar-los-en i facilitar-los el material informatiu per a que el donin a conèixer als clients.

L’actuació virtual consisteix a penjar al web de l'Ajuntament de Capdepera i a les diverses xarxes socials municipals tot el material de la campanya.

El Pla Bon dia és una millora del plec de condicions que va presentar l'empresa COEXA en el servei de neteja i jardineria i es duu a terme amb la col·laboració del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Capdepera. A més de la campanya Suma’t al civisme, també hi ha el reforç en la neteja viària amb un peó més.

La presentació d’ahir fou a la plaça de Son Moll, sota el tamarell que volen arrabassar amb presumpta il·legalitat quan reformin el passeig marítim. Cap Vermell no va ser convocat. Un greuge més a vosaltres, lectors fidels. Hi va assistir el regidor de Medi Ambient, Quico Martínez; la tècnica de Medi Ambient de l’ajuntament; el cap de serveis de l’empresa COEXA, José Ignacio Campos; i una representant de l’empresa que porta a terme la campanya, Neus Lliteres.



És evident que aquesta pla és testimonial i no te gaire repercusió al municipi. Hem fet una petita enquesta i no hem trobat ningú que n'estàs assabentat. El cartell és lleig, el lema de la campanya horrorós i el fulletó de 2016...però de tot això i més en parlarem al proper PORTALET.