Estaven fora de l'horari de vigilància salvament i eren a la platja practicant surf.

Una família de quatre membres, una dona i un home juntament amb els seus dos fills d'entre 4 i 8 anys d'edat van ser rescatats fora de l'horari de vigilància pels socorristes de SALGABE.

Els fets esdevenigueren la setmana passada. Durant tot el dia onejava la bandera groga indicant precaució per a bany per mala mar i pels corrents que es formen en aquesta cala.

Per sort per a aquesta família, els socorristes es van quedar practicant surf en finalitzar la seva jornada de treball i al voltant de les 20.30h un dels socorristes que havia sortit de l'aigua es va adonar dels problemes que aquesta família tenia per surar i tornar a la vorera pels seus propis mitjans, així que juntament amb un altre company van decidir anar en la seva ajuda i rescatar-los.

Un altra vegada podem contar un final feliç sense haver de lamentar cap ofegat gràcies a la vocació de servei i professionalitat dels guardavidas de les nostres platges que ens cuiden no només dins la seva jornada laboral si no també fora de servei.

 

D'altra banda, aquesta setmana, els socorristes a cala Agulla van haver d'atendre una persona que estava patint un atac epilèptic, en primer lloc mantenint la seguretat de la mateixa i en segon, fent una primera valoració dels constants vitals per sol·licitar al 061 1 ambulància de Suport Vital Bàsic que es va desplaçar fins a la platja i va traslladar al turista alemany a l'Hospital de Manacor.

Els socorristes de Salgabe també han realitzat diverses col·laboracions amb diferents organismes i institucions en aquesta setmana passada:

  • Dijous dia 11, a petició de Protecció Civil de Capdepera es mobilitzà una moto d'aigua de rescat juntament amb un patró i un socorrista per donar cobertura i seguretat aquàtica en els jocs que es van celebrar al port amb motiu de les festes del Carme 2019.
  • Diumenge 14, com cada any i amb motiu del dia Internacional de l'esclerosi múltiple celebrat a cala Agulla i en col·laboració amb l'Ajuntament de Capdepera, Salgabe va mantenir una especial vigilància en el temps que va durar l'esdeveniment.
  • Dimarts 16, a petició de la Policia Local de platges i juntament amb el personal de ports es retira una xarxa de pesca de grans dimensions enganxada a una roca al costat del port de Cala Rajada.