Dijous 21 de març, la coalició Es Grup-El Pi , va presentar la seva cap de candidata a batlesa per Capdepera. Es tracta de l’actual regidora d’Es Grup, na Marga Rico.

En Mateu Melis va ser el primer en parlar, en nom d’Es Grup, donant la benvinguda i comentant que fa quatre anys van haver les primeres converses entre els dos partits per pactar una llista única però no va poder ser. Recordà que ambdós partits tenen punts en comú com la capacitat per a pactar amb la dreta, el centre o l’esquerra i que presenten un opció moderada. Elogià a na Marga Rico com a candidata i futura batlesa.

La segona en parlar va ser Marga Rico, la candidata, qui convidà a mirar endavant amb projectes de futur i donar una empenta a Capdepera. Parlà de la necessitat de abastir un pla estratègic a llarg i mitjà termini, en turisme; i d’acabar les dotacions de serveis que falten de renovar les Normes Subsidiàries i agilitzar els permisos d’obra, en urbanisme.  Va comentar que esta disposada a “deixar la pell” pel seu poble i que té molta il·lusió per dur els projectes endavant.



Seguidament parlaren Josep Melià, candidat a batle de Palma, i Jaume Font. Ambdós feren referència a la doble cita electoral d’abril i de maig insistint en la manca d’inversió estatal a les Illes, del sistema de finançament i del seu objectiu principal com a partit, és a dir defensar els interessos dels qui viuen a les Illes. Se presentaren com el partit de la moderació  la seva capacitat de pactar amb tothom amb unes fites concretes. Jaume Font posà exemples com ara el transport públic (pel fer que no arribi a Cala Rajada la línia directa amb l’aeroport), l’ecotaxa ( demanarà que un 50% es quedi al municipi on se recapta) i demanar a l’Estat una millor financiació per a que a les Illes tinguem les mateixes condicions que a la península.





L’acte acabà a una sessió fotogràfica amb l’anagrama 100% Capdepera.