Joves voluntaris



La passada setmana, la darrera del mes d’octubre, l’IES Capdepera va posar en marxa el seu Projecte de Voluntariat. Es tracta d’un programa que es va dur a terme a finals del curs passat i, vist la bona rebuda que va tenir per part d’alumnat i institucions participants, aquest curs s’ha decidit posar en marxa des dels primers mesos i donar-li abast anual.


Voluntariat al Centre de Dia

Es tracta de la visita d’alguns estudiants a centres del municipi, durant matins i sempre acompanyats per un professor de l’institut, on duen a terme les tasques pròpies del centre assignat i ajuden als usuaris, si escau.


Voluntariat a les escoletes

L’any passat van col·laborar les següents institucions:  l’organització sense ànim de lucre de cura i refugi d’animals abandonats “Gatos de Capdepera”, les escoletes municipals de 0-3 anys de Capdepera (Ferrerets) i Cala Rajada (Eriçons) i la residència de persones majors Sar Quavitae de Sa Font de Sa Cala. Aquestes associacions i  empreses que van col·laborar enguany han repetit i, a més a més, se li ha afegit el Centre de Dia de Cala Rajada.


Voluntariat al refugi d'animals

El Projecte de Voluntariat es gestiona des de la Comissió de Solidaritat de l’IES Capdepera i té dos objectius bàsics: la solidaritat de l’alumnat cap a usuaris que puguin necessitar del seu temps i ajuda i la implicació en institucions i la realitat del municipi.


Voluntariat a la Residència

L’alumnat es mostra col·laboratiu i molt content que es compti amb ells per dur a terme tasques de responsabilitat i també d’un procés d’aprenentatge fora de les aules que els és molt enriquidor. Les institucions amb les que es pren part es motren molt contentes i experimenten una millora en el benestar dels seus usuaris. Com a anècdota positiva dir que el curs passat, un dels alumnes que va visitar el refugi d’animals amb el Projecte de Voluntariat, després hi va tornar durant el seu temps lliure per seguir ajudant.  Actituds i respostes com aquestes animen a què el Projecte segueixi endavant, mes a mes i curs  a curs, donant l’oportunitat a diversos alumnes del centre a ajudar i a demostrar que invertir el temps en tasques de voluntariat és una experiència beneficiosa.