inici

Cap Vermell

Les obres del moll, a bon ritme
Les obres d'urgència de reparació del dic del moll de Cala Rajada segueixen amb bona marxa, ja que se pretén que acabin abans de la temporada estival.
 

A la part exterior del dic se llança material, pedres de grans dimensions, allargant la plataforma de protecció de l’espigó. Ens comenten que la finalitat és facilitar la instal·lació de grans blocs de ciment que s’estan preparant al moll. S’ha parlat que cada bloc pesa al voltant de 9000 quilograms i que ha previst llançar devers 400 blocs. Aquests blocs servirien per protegir el dic de la força de les ones.L’actuació prevista, segons informació de la Conselleria, serà:

“El projecte  s’ha tramitat per via d’emergència. Es va iniciar el passat 6 de febrer i s’espera que les actuacions hagin conclòs a finals del mes d’abril, per la qual cosa no interferiran en el començament de la temporada d’estiu.
 
Les obres consisteixen en 3 fases diferenciades:
 
— FASE I: FORMIGONADA DEL DIC SUBMERGIT
Fase culminada.
Actuació a una zona de 4 metres d’amplària.
 
— FASE II: FORMIGONADA DEL DIC SOBRE EL NIVELL DE LA MAR
Actuació iniciada el passat divendres, 17 de febrer.
Formigonada de la part emergida del dic vertical. Les tasques consistiran en l’encofrat d’una zona oberta a la part de la mar. A més, s’omplirà una galeria que actualment no s’utilitza a mode de reforçament del dic.
 
— FASE III: PROTECCIÓ DEL DIC VERTICAL
S’ha comprovat que la part submergida del dic vertical també està deteriorada, per la qual cosa s’actuarà per solucionar els problemes detectats.
A més, amb la finalitat de protegir el dic dels temporals, se n’afegirà un altre inclinat. A la part superior es preveu construir una berma amb dues esculleres.”
 
Inicialment se parlà de reservar uns 300.000 euros per l’obra urgent, però el pressupost aproximat del projecte que s’ha previst ha apujat als 1,5 milions d’euros.

 

Melchor Mascaró és  l’empresa que realitza l’obra.


Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:
Horaris C E Escolar