El conseller de Treball i el batle de Capdepera signen la pròrroga del conveni de l’extensió de l’EHIB


 Amb la presència de la Presidenta de la Comunitat Francina Armengol

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, han signat aquest matí la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB), el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), l’Ajuntament de Capdepera, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i l’entitat Cap Vermell Hotel S.L.U., per a millorar la qualitat del treball en el sector turístic de la zona, mitjançant la formació. A l’acte també hi ha assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.
 

Les autoritats han aprofitat la visita per conèixer de primera mà les instal·lacions on s’imparteix la formació. També han visitat el bar, on els alumnes els han fet una classe pràctica, convidant-los a prendre un cafè.
 

En aquests moments, l’extensió de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears a Capdepera, concretament a les instal·lacions del Centre Cap Vermell a Cala Rajada, té set cursos aprovats, dels quals tres ja estan iniciats: Anglès A1, Alemany atenció al públic i Operacions Bàsiques de Bar i Restaurant. En total hi ha 105 alumnes que realitzen formació teòrica i pràctica. L’extensió de l’EHIB és una oferta que s’emmarca dins l’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, impulsada des de les conselleries de Treball, Comerç i Indústria, i d’Educació i Universitat.



La presidenta Armengol ha manifestat durant la visita que “el centre Cap Vermell és una clara aposta per la formació professional, tant reglada com per a l’ocupació, que ha de permetre la promoció a l’ocupació a persones aturades, alhora que contribueix a la millora del model productiu de les Illes Balears, ja que aporta més competitivitat a les empreses”.
En el marc d’aquesta visita, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha signat un acord de col·laboració entre el SOIB i l’Escola d’Hoteleria, l’Ajuntament de Capdepera, la Federació Hotelera de Mallorca i l’empresa Cap Vermell Hotel, SLU, per tal de refermar el compromís d’impulsar la formació professional per a l’ocupació a la zona de Capdepera, que s’orienti a la creació de llocs de feina de qualitat. 
El conseller ha explicat que aquest acord es renova any rere any, i la intenció del Govern és mantenir aquesta via de col·laboració en el futur, ja que “la pràctica totalitat dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria troba una feina després d’acabar el període formatiu”.