" És necessari donar continuïtat a la iniciativa privada de neteja dels boscos de cala Agulla "


La iniciativa privada ha presentat un projecte de neteja dels pinars de la zona de Cala Agulla, la qual ha obtingut ja els permisos necessaris de Costes i Medi Ambient per dur-lo a terme.

 

El pinar de Cala Agulla té un alt valor mediambiental i és un perill tenir-lo abandonat. Davant la impossibilitat de les administracions  d’assolir el projecte, aquest es finançarà amb un fons privat, part del qual l'aportarà l’Associació Hotelera de Capdepera.

 
L’incendi de cala Torta durant l’estiu 2013, va posar en alerta la zona, perquè s' hagués canviat la direcció del vent, aquest s’hauria pogut propagar pels boscos i arribar fins a l'Agulla, cosa que hagués suposat una vertadera catàstrofe pel nostre municipi.

 
Si bé aquesta actuació consistirà en una intervenció puntual, la neteja dels boscos de la zona de Capdepera no es pot limitar a una accció sectorial excepcional, sinó que s'hauria de fer extensiva a altres àrees del municipi i la feina empresa hauria de tenir una projecció de continuïtat.

 L’Associació Hotelera vol remarcar la importància de poder comptar amb un projecte de neteja de boscos perdurable a llarg termini, conjunt, amb una administració amb actitud de suport i acompanyament,, i global per a tot el municipi.

 

Lluís Rocha
Associació Hotelera de Capdepera