inici

Cap Vermell

Comença el curs d’hort ecològic familiar a Capdepera

L'hort urbà s'ubicarà darrere l'escoleta Es Ferreret i disposarà de 16 parcel·les


Aquesta setmana tendrà lloc el curs d’hort ecològic familiar, requisit imprescindible per aconseguir una parcel·la d’hort urbà de Capdepera, i s’han ocupades les 30 places ofertes. L’Associació APAEMA (Associació Producció Agrària Ecològica de Mallorca) és l’encarregada d’impartir-lo, però una vegada engegat el projecte serà el personal de Serveis  Socials i Medi Ambient qui en supervisin el bon funcionament.  

Els departaments de Medi Ambient i Serveis Socials de l’Ajuntament de Capdepera han posat en marxa 16 parcel·les de terra per crear aquests horts urbans. Cadascuna té 50m2 i estan ubicades als darreres de l’escoleta Es Ferreret, a Capdepera. Són per sembrar-hi hortalisses, flors i plantes aromàtiques.

Els objectius del projecte són fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental, l’agricultura tradicional i ecològica i la integració de col·lectius desafavorits. Per aquest motiu, un 40% de les places queda reservat a disposició i criteri d’adjudicació del personal tècnic de l’Àrea de Serveis Socials; el 20%, per a entitats sense ànim de lucre; i el 40% restant, a població en situació d’atur de més d’un any, prejubilats o jubilats.

Des que es va aprovar la posada en marxa dels horts urbans s’han fet diferents treballs a la zona per a deixar-la a punt: S’ha tancat el terreny, s’ha desbrossat, hi ha passat un tractor per adequar-lo al conreu, s’han delimitat les parcel·les, s’ha instal·lat el sistema de regadiu, s’ha aportat matèria orgànica i s’han instal·lat magatzems per a les eines. 

Els horts urbans pretenen ser una eina de sensibilització envers el medi ambient i un espai d’interrelació entre persones. Així, s'hi podran concertar visites amb associacions, entitats o escoles públiques, perquè les persones i, especialment, l’alumnat dels col·legis del municipi tinguin l’oportunitat d’observar i participar en un cultiu.

La implantació dels horts al municipi és una experiència pilot que seguirà un procés de millora continuada i s’adaptarà a les necessitats que es detectin al llarg del procés. 

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar