El pati de la Biblioteca de Capdepera ha rebut la visita d’unes convidades excepcionals que s’han establert amagades entre les branques de la buguenvíl·lea. Es tracta d’un eixam d’abelles que ha construït un rusc a uns sis metres d’alçada, sense demanar permís a ningú, ni  a l’Ajuntament (no hi ha constància de cap instància al respecte), ni a les bibliotecàries que hi fan feina, ni als lectors usuaris dels serveis d’aquest centre cultural.

Es desconeix si van arribar per veure l’obra de teatre de Jaume Miró, “In the Backyard”, representada parcialment fa una setmana, encara que al club de lectura posterior no hi van assistir. Potser van arribar fa més temps, però tampoc ho podem dir perquè, com no molesten ni demanen llibres, no hi ha data ni registre d’entrada.


Entre les hipòtesi que establim des d’aquesta redacció no descartem que sigui un grup d’elit cultural  (Apis mellifera culturalis) que facin aproximacions al fons bibliogràfic local; o bé que vulguin ocupar la zona exterior d’un edifici tan emblemàtic per a la cultura com la Biblioteca, afegint-se a les manifestacions i altres convocatòries reivindicatives per solucionar la coent crisi de les transformacions mal programades de l’ensenyament. Altres opcions a tenir en compte són la participació al club de lectura de divendres 27 de setembre, per si poden picar qualque cosa; o la participació a la Setmana Intercultural que estem vivint, amb els actes previstos següents: a les 19:30h de diumenge 29, al Teatre de Capdepera, cine amb la pel·lícula “La flor del desierto”; i fins el 5 d’octubre a la Biblioteca de Cala Rajada “Mostra de lectura multicultural i contes del món”.

Bé, en qualsevol cas, les visitants, amb un comportament civilitzat i exemplar, ja han estat convidades a abandonar el pati i instal·lar el seu rusc en un lloc més adient, per a la qual cosa experts locals en la matèria han posat fil a l’agulló, per tal que cap de les parts surti mal parada.

D’altra banda, des d’aquesta publicació digital  informem que els serveis bibliotecaris segueixen el seu règim habitual sense més interrupció que les habituals en els descansos del personal tècnic.