La jornada de vaga de dilluns dia 23 setembre, va tenir una incidència regular a les escoles i l'IES del municipi. A l'IES i s'Auba va haver una bona resposta de l'acció AULES BUIDES i pocs alumnes assistiren a les classes. Aquesta activitat és una iniciativa de recolzament als mestres en vaga que sorgeixen de les pròpies assemblees de pares i mares d'alumnes. A l'IES  assistiren devers 50 alumnes.



Alguns pares i mares se concentraren a la plaça de la Constitució per a manifestar-se contra l'aplicació del TIL i donant suport als docents en vaga.



També dia  23 va haver una assemblea de pares i mares a s'Alzinar, una assemblea en un principi un tant "crispada" que després s'asserenà i iniciaren un debat al voltant de les alternatives davant la prolongació del conflicte.



Dia 24 la vaga al nostre municipi va tenir una major incidència i  molts se desplaçaren a Palma a manifestar-se davant el Parlament ja que era el dia en què se validava el Decret Llei d'imposició del TIL. 



Aquestes són les dades de participació de dia 23 de setembre(cal dir que en molts de centres no dugueren els alumnes a classe):