En el marc de la setmana intercultural de Capdepera


Dins la Setmana Intercultural, el departament de Biblioteques i el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) de l’Ajuntament de Capdepera varen organitzar un conta contes en àrab, castellà i català.


La idea va sorgir per aprofitar els veïnats de Capdepera que provenen d’un altre país i per començar es va elegir el Sàhara Occidental.

El matrimoni format per Yauguiha Hayub Omri i Sidbrahim Hessaina varen explicar un conte anomenat Les filles del pagès a una trentena de persones, entre nins i pares. Perquè ningú s’avorrís, ja que els assistents no sabien saharauí es varen intercalar els idiomes i d’aquesta manera la dona explicava un fragment en àrab, el seu marit el traduïa al castellà i la tècnica del SAL al català.

 
Va ser una experiència enriquidora per als assistents perquè varen conèixer un conte d’una altra part del món de la qual molts no n’havien sentit a parlar.

Per completar la cita, la Biblioteca de Cala Rajada ha muntat una exposició de llibres amb la seva corresponent guia bibliogràfica de la temàtica referent a migracions i contes i literatures del món.