1971-1975 (6)

  

Juvenils. Drets: Joan Mercant, Pepín Terrassa, Joan Pons, Jeroni Sureda, Damià Gelabert, Francisco Lechón. Acotats: Joan Bibiloni, Alberto Cardiel (amb el seu germà Felipe), Climent Flaquer, Ciriaco Manso i Pepín Rodríguez.

 

Temporada 1974-1975

 

Descens a Segona Regional

 

Aquesta temporada, per al C.E. Escolar, va ser pèssima en la part esportiva, ja que al final el primer equip va descendir a Segona Regional. En va tenir gran part de culpa el mal comportament, en el terreny de joc, d'alguns jugadors que, per la seva actitud antiesportiva, van ser expulsats i castigats amb suspensió de partits i deixant l'equip desfet. El dia 23 de març, a causa de la mala conducta dels jugadors dels dos equips, el partit entre l'Arenal i Escolar, corresponent a la jornada 23, va ser suspès per l'àrbitre quan el resultat era d'empat a dos gols. Felipe Cardiel, president de l'entitat, va presentar la seva dimissió abans de finalitzar la temporada, arran de diferents cartes anònimes remeses al club criticant el seu presidencialisme. Cal dir que en Felipe no ho va fer tan malament, va ser un bon alumne d'en Sebastià Pascual (anterior president). Amb la dimissió d'en Cardiel, el vicepresident Pep Palmer Lladosa es va fer càrrec del club fins a final de temporada. La temporada següent va haver-hi una profunda reestructuració del clubi en Jaume Massanet "Coix” es va fer càrrec de la presidència.


Primera Regional. Drets: Miguel Zafra, Colau Nadal, Florencio Ferrera, Agustín Muñoz, Miquel Morey, Santi Pujol (entrenador). Acotats: Ciriaco Manso, Llorenç Servera, Toni Nadal, Pepín Rodríguez i Pepe García “Garrucha”. (Com es pot veure, Ciriaco Manso i Pepín Rodríguez alternaven amb els Juvenils i la Primera Regional)

 

L'Escolar va finalitzar la temporada amb uns quants jugadors expulsats i també, com hem dit, va ser l'última de la directiva de Felipe Cardiel. Uns anys més tard va tornar al club com a directiu. Santi Pujol acabà la seva segona temporada com a entrenador del primer equip i després continuà col·laborant amb l'Escolar unes temporades més entrenant equips del planter.

 

Setze equips van disputar el campionat de Primera Regional. La classificació final va ser per aquesta ordre: Murense 54 punts, Sóller 43, Porto Cristo 41, Andratx 40, Ses Salines 37, Arenal 36, Algaida 34, Montuïri 33, Alaró 30, Petra 29, Juv. Bunyola 25, Son Cotoneret 24, Rotlet 22, Arenal 15, Escolar 9, Sant Bartomeu Viletense 6. Murense i Sóller van ascendir a Primera Regional Preferent; Escolar, juntament amb S. B. Viletense van baixar a Segona Regional.


Infantils. Drets: Joan Terrassa (entrenador), Jesús González, Pere Garau, Juanmi Moll, Sebastià Duran, Antoni Fuster, Kiko Muñoz, Joan Bonet, Rafael Parra, Tomeu Fuster (delegat), Acotats: Boni López, Tolo Alzina, Manolo Barbón, Juanma Morey, Pep Bonet, Sebastià Sureda, Pere Obrador, Sebastià Ferrer, Ángel Flores, Biel Fuster i Tomeu Alzina.

 

En aquesta temporada de què estam parlant, l'equip juvenil entrenat per Manolo García Plata jugà la promoció d'ascens a la Primera Regional, màxima categoria juvenil de Mallorca en aquelles dates. La promoció va ser a dos partits, contra el Manacor i aquests van ser els resultats: Manacor, 4 - Escolar 0 / Escolar, 4 – Manacor, 0. A la tanda de penals per decidir l'equip que ascendia, el porter del Manacor va aturar l'últim penal, aconseguint l'ascens per al conjunt manacorí. La temporada següent, una altra bona campanya de l'equip juvenil i una altra vegada a les portes de l'ascens. En l'últim partit contra el Son Verí, l'Escolar juvenil es jugava ser campió, però segons ens expliquen diversos jugadors l'àrbitre es va encarregar que això no succeís, expulsà tres jugadors verds, inclòs amb el porter, i els van marcar dos gols de penal i un en fora de joc.


Miquel Bestard