Joan Pascual serà el pregoner del Mercat Medieval 2017. Comenta que la notícia el va sorprendre, ja que «un que s’ha dedicat a la política pareix que no és el més adequat per fer de pregoner», però així i tot, diu que com a ciutadà «ha de col·laborar amb la festa i amb que la història segueixi viva».
Explica que la seva idea pel pregó és recuperar els fets que envolten el Castell a partir del 1983, parlar dels primers anys del Patronat i de les primeres obres de recuperació, així com de «les dificultats per dur endavant una tasca difícil».

Sobre el Mercat Medieval afirma que va ser un «encert» quan l’any 2000 es va proposar aquest esdeveniment per commemorar els 700 anys d’història de la creació de la vila de Capdepera, ja que gràcies al Mercat: «Capdepera s’ha donat a conèixer a la resta de Mallorca i a parts d’Espanya».

Joan Pascual Amorós va entrar a l’Ajuntament de Capdepera l’any 1979 com a regidor pel partit UCD. L'any 1983 va assumir la batlia com a cap de llista d'Unió Mallorquina fins el 1988. Després, amb la creació del partit UCAP l’any 1991, Pascual va tornar a ser batle des del 1995 fins el 2002.ës qui ha ocupat la batlia al llarg de més temps des que s'inicià el periode democràtic l'any 1979.