Més de 100 joves i molt joves pianistes provinents de més de 20 països diferents
 

Al Teatre de Capdepera

del 25 abril al 2 de maig.

Programa





Espanya (Mallorca, Menorca, Eivissa, Barcelona, Àvila, Guipúscoa, Conca, Salamanca, la Rioja, Saragossa, Madrid, València, Castelló, Tenerife ); França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Suïssa, Polònia, Rússia, Ucraïna, Lituània, Armènia, Àustria, Romania, Sèrbia, Algèria, Canadà, Mèxic, Taiwan, Vietnam, Corea i Japó;  


Els candidats es reparteixen en cinc nivells segons criteri d'edat: el primer fins a 10 anys, el segon fins a 13 anys, el tercer fins a 17 anys, el quart fins a 23 i el cinquè-nivell professional-fins a 30 anys. Aquest any s'inaugura un nivell especial, anomenat Nivell 0 per a menors de 8 anys, només participació, al qual estan convidats els petits pianistes que vulguin mostrar el seu talent i formar part de l'experiència de tocar en l'ambient d'un concurs. El propòsit és el d'estimular i perseverar la vocació dels nens i nenes de tan primerenca edat que amb il.lusió s'inicien en la música i en concret al piano.


S'espera sens dubte una setmana intensa en activitat pianística durant la qual el talent dels participants convertirà aquests dies en mostres de valuoses interpretacions, mini-recitals. El públic pot assistir a les proves del concurs, entrada gratuïta, que es realitzaran durant tot el dia -de 09:30 h a 21:30 h- del 26 d'abril a l'1 de maig al Teatre Municipal de Capdepera.


Nombrosos PREMIS per a tots els nivells; premis en metàl.lic, premi extraordinari actuació com a solista amb l'Orquestra Simfònica de les Balears "Ciutat de Palma", premi recital al Festival Serenates d'Estiu de Cala Rajada, premi recital a l'edifici històric Torre de Canyamel, cursos d'especialització musical, beques d'estudi, premi al millor intèrpret de compositor de les Illes Balears, CD música clàssica, mp4, bons en partitures, premi del públic ... 
 

El VIII CONCURS INTERNACIONAL DE PIANO VILA DE CAPDEPERA es durà a terme al Teatre Municipal de Capdepera, c/ Col·legi nº 18, els dies 25 d’abril al 2 de maig del 2010. 
Totes les proves seran obertes al públic.
 


Diumenge, 25 de abril: 
 
A les 18:00h presentació participants 5º NIVELL.
 
A les 20:30h CONCERT D'INAGURACIÓ. Presentació del VIII Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera y recital a càrrec de la pianista russa MARINA GOSHKIEVA, guanyadora del 2º premi del 5º nivell i Premi del Públic en el VII Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera.


Dilluns, 26 d'abril:

A les 09:30h comença la participació  dels participants del 5º nivell prova ELIMINATÒRIA.

Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 20:30h.

Dimarts, 27 d’abril:

A les 09:30h continua la prova ELIMINATÒRIA del 5º nivell.

Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 13:30h. El jurat anunciarà els resultats dels concursants que passaran a la prova SEMIFINAL.

A les 17:00h comença la participació dels participants del 5º nivell, prova SEMIFINAL.

Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 21:00h.

Dimecres, 28 d’abril:

A les 09:30h continua la participació dels participants del 5º nivell, prova SEMIFINAL.

Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 13:30h. El jurat anunciarà els resultats dels concursants que passaran a la prova FINAL.

A les 17:00h comença la participació dels participants del 4º nivell.

Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 21:00h.
 
 


Dijous, 29 d'abril:

A les 09:30h continua la participació dels participants del 4º nivell.

 
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 21:00h. El jurat anunciarà els resultats.

 
Divendres, 30 d’abril:

A les 09:30h comença el concurs dels participants del 3º nivell.

Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 13:00h. El jurat anunciarà els resultats.

A les 15:30h comença la participació dels participants del 2º nivell. 

Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 20:30h. Una vegada finalitzat, el jurat anunciarà els resultats.

 
Dissabte, 1 de maig:

A les 10:00h comença la participació dels participants del 1º nivell.

Una vegada finalitzat, el jurat anunciarà  els resultats.

A les 12:00h comença la participació  dels participants del nivell 0. 

A les 20:30h concert amb orquestra –GRAN FINAL AMB ORQUESTRA-  concursants finalistes del 5º nivell.

Diumenge, 2 de maig:

A les 18:00h ACTE DE CLAUSURA-ENTREGA DE PREMIS; concert de guardonats i entrega de premis a càrrec d’autoritats i patrocinadors. Tots els participants que hagin guanyat algun premi hi hauran d’assistir per recollir el premi i el corresponent diploma acreditatiu. La no assistència es traduirà com a renúncia al premi.

 
 


El jurat està format per rellevants personalitats, procedents de destacats centres nacionals i internacionals. Són:

Nelson Delle-Vigne Fabbri, President del Jurat.
Cèlebre pianista virtuós italo-argentí, professor internacional, desenvolupa la seva important tasca pedagògica a les escoles més destacades d'Europa i representant a la prestigiosa "L'École Normale de Musique Alfred Cortot de Paris" a tot el món. És director de "The International Certificate for Piano Artists". Director artístic de "EMS Records".

Noemí Dalmau,
pianista mallorquina, fundadora i directora del Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera. La seva tasca musical com a concertista, jurat de concursos, masterclasses ... s'estén per Espanya, França, Bèlgica i Itàlia. És professora al Conservatori de Música de Mallorca-Illes Balears.

Hilomi Sakaguchi,
França-Japó, Pianista concertista. És professora al Conservatori Superior de Música de Bordeus-França. Membre del ensemble contemporani Proxima Centauri amb el qual ha obtingut importants reconeixements al llarg de les seves actuacions.

Miquel Estelrich,
pianista mallorquí, concertista, indiscutible impulsor de la música en i de Mallorca-autor del llibre "Compositors Mallorquins" -, i cap del departament de piano del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Federico Gianella,
és un dels més representatius pianistes italians. Després dels estudis a l'Acadèmia de Imola amb A. Lonquich i L. Berman, ha rebut ensenyaments de M. Pollini i E. Leonskaja. Vencedor de prestigiosos concursos internacionals, ha actuat a tot Europa i Amèrica. És professor a la Hochschule F. Liszt de Weimar i en l'Acadèmia Steinway de Verona.  Federico Gianella és un Steinway Artist.

Shigehira Yamamoto,
compositor, director d'orquestra. Les seves obres han tingut importants estrenes a Berlín i París. Convidat al Festival de Bordeus-SIGMA ia París UPIC-seminari internacional de compositors-en representació del Japó. Ha dirigit l'orquestra de la capital de Toulouse i l'orquestra de Savoia. Guardonat amb diversos premis al Japó. Compta amb l'ordre d'Honor de directors d'orquestra de la ciutat de Fukuoka.

Andreu Riera,
pianista mallorquí. Ha obtingut els primers premis en piano i música de cambra al Reial Conservatori de Música de Madrid, Hochschule für Musik de Viena i la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Les seves actuacions com a concertista l'han portat a les ciutats més importants del món. Actualment és professor al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Justo Romero,
Dramaturg del Palau de les Arts Reina Sofia de Valencia.Ha estudiat piano amb Ramon Coll, Aldo Ciccolini, Ángeles Errenteria i Esteban Sánchez, entre altres. Des de 1978 exerceix importants llocs de responsabilitat en la gestió musical: director tècnic de l'Orquestra Bètica Filharmònica i de l'Orquestra de València. Va ser crític musical dels diaris El País, Diario 16 i El Mundo, així com a la revista Scherzo i altres publicacions especialitzades. És autor dels llibres Sevilla en la ópera, Albéniz, El Gato Montés, Falla, El Padre Soler en el Archivo Ducal de Medina-Sidonia (en prensa), Cristóbal Halffter, este silencio que escucho y Chopin. Raíces de futuro. Ha dictat conferències i dirigit seminaris en múltiples països i universitats, així com comissariat exposicions.