ÈXIT DE PÚBLIC I VENDES EN LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “SENYOR AHIR”


El passat divendres dia 9 va tenir lloc l’anunciada presentació del llibre “Senyor Ahir”, de la qual “Cap Vermell” n’és coeditor, juntament amb Documenta Balear, i amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics. I, com deim en el titualr, la resposta va ser extraordinària, per part d’un públic que, en molts de casos, es va sentir protagonista d’una història que va viure en primera persona.



Aquesta obra, de la qual n’és autora Aurelia Canaan, relata les vivències mallorquines de la seva autora i el seu espòs, constructors i propietaris de l’hotel “El Castillo”, el primer que es va edificar a la platja de Son Moll i un establiment que, d’alguna manera, venia a ser precursor del boom turístic dels anys 60.



Les moltes anècdotes que la senyora Canaan va recollir en la seva obra, ens posen fit a fit amb la Cala Rajada dels anys 50 i el contrast cultural d’una parella d’americans i una societat, la nostra, clarament subdesenvolupada. Contrast que no va ser obstacle perquè el matrimoni Canaan decidís invertir els seus estalvis aquí i quedar-s’hi fins a l’any 1965, en què varen vendre l’hotel i s’establiren a Portugal.



Llucià Sirer, com a màxim responsable de l’edició, va fer la presentació de “Senyor Ahir” i, a més d’ell, varen prendre la paraula Biel Mir, un dels dos traductors del text anglès, i Antoni Flaquer “Coix”, l’infatigable treballador de la cultura local que, a més, va comentar tot d’il•lustracions d’una època que va significar el salt del nostre poble cap a la modernitat.

“Senyor Ahir” el  podeu trobar a les llibreries “L’Orient” i “Bolic”. És una lectura obligada.