Llibres i roses a la plaça de l'Orient



                   














D'any en any, la festa de Sant Jordi, Dia del Llibre, es va consolidant a Capdepera, amb la plaça de l'Orient com a centre neuràlgic d'aquesta celebració.

Des de l'impuls de les biblioteques muncipals, i amb la participació dels centres escolars, els matins d'aquesta diada ens posen fit a fit amb la lectura com a fórmula imprescindible per a forjar una societat millor. I si la climatologia acompanya, com ha estat el cas d'enguany, la festa encara sembla més lluïda.

Les parades de les llibreries l'Orient i Bolic són les que bàsicament fan que aquesta jornada es vesteixi de llibres. Els alumnes de l'Institut, de la seva banda, són els encarregats de posar-hi el color de les flors, les roses vermelles que ja hem associat amb el Dia del Llibre.

A més cal comentar la presència de la Fundació Deixalles i l'IES, que aporten llibres de segona mà. Els alumnes de les escoles també exposaren els seus treballs. Enguany, com a novetat, hi hagué una zona d'intercanvi de llibres

Aquí teniu les fotografies de la jornada matinal de Sant Jordi 2009.

Image

Image

Image

Image

Image

   Al capvespre, continuant amb una jornada lluminosa i calorosa,  el bon ambient continuà instal·lat a la la plaça de l'Orient, amb molta gent, especialment pares i nins petits. Un grup d'alumnes de s'Alzinar va fer una representació, una mica improvisada,  de la llegenda de Sant Jordi. Poc després, els presents gaudiren del contacontes Guillem Sansó, amb el seu espectacle Es jai de ses rondalles, que aconseguí entusiasmar els espectadors més petits, amb fragments de rondalles, cançons i jocs. Després, alumnes de l'IES dugueren a terme la lectura d'alguns fragments seleccionats.






Com hem dit, una jornada molt animada i participativa. De cada any més.



Una nota curiosa, les samarretes que lluïen els alumnes de l'IES