Capdepera va tenir el privilegi d'ésser un dels pocs municipis de Mallorca on s'ha representant l'obra de Carme Riera "Les darrers paraules". Es tracta d'una producció del Teatre Principal, dirigida per Rafael Duran i magníficament interpretada per Andreu Benito i Josep Orfila.

La primera adaptació d’una obre de Na Carme Riera s’endinsa en el mite de l’Arxiduc Lluis Salvador, qüestionant l’imatge que s’ha creat del personatge. A un escenari sobri, però eficaç, els dos personatges ens recreen el que podien haver estat els darrers dies de L’Arxiduc. Podem veure a l’Arxiduc postrat a una butaca, dictant al seu darrer secretari unes confessions personals que aporten una visió del personatge ben diferent del que se’ns ha volgut vendre: un home autoritari, malsofrit, egoista.. que no dubta en aprofitar-se de la seva privilegiada situació social pel seu benefici.

Aquesta obra, plantejada gairebé com un monòleg, deu gran part del seu èxit a la qualitat dels  actors sobre el que recau tot el pes de la història. De fet no hi ha cap artifici sobre l’escenari que pugui distreure l’atenció del públic, llevat d’uns recursos audiovisuals que discretament fan de teló de fons en algunes escenes.




“Les darreres paraules” és una gran obra, magníficament adaptada i interpretada , que ha rebut magnífiques critiques, ben guanyades segons el nostre parer.

Si bé l’assistència de públic va ser acceptable, és una llàstima que no s’omplís el teatre, com es mereixia l’obra. És una pena que davant una oferta teatral de nivell, l’assistència no passés de discreta, evidentment això  pot  ser un  entrebanc per a dur obres de gran qualitat.    

Per la seva banda el club de Lectura, farà un tertúlia dedicada al llibre “Les darreres paraules” en la propera sessió, de fet a la Setmana del Llibre en català van participar en una lectura col·lectiva del llibre comentada amb na Carme Riera.