El Centre Melis Cursach va inaugurar el passat divendres l’exposició «Yo al exterior» de Ramón Erdozain, un gabellí que porta anys realitzant la seva obra en el silenci del seu estudi-taller. Es tracta de la primera exposició d'En Ramón i mostra una bona quantitat d'obra, tant pictòrica com escultures. 

L’artista usa l’expressió artística per comunicar els seus sentiments i els llenguatges escollits són l’escultura i la pintura.

El control de la expressió gràfica el va aprendre amb el pintor i mestre de pintura Sebastià Massanet, abandonant poc a poc el figuratiu per desenvolupar una barreja entre expressionisme abstracte i matèric que és el que presenta en aquesta exposició, la primera exposició pública de l’artista.

Les obres de la mostra estan plenes de color i de vida.  Són expressives i mostren la lluita de Ramón per explicar a l’exterior el seu JO. En la pintura i en els materials és interessant veure com la utilització de suports rígids, com ceràmica, li permet atorgar una rotunditat formal al concepte iconogràfic. Respecte a l’escultura es pot veure un relleu en marès que harmonitza la rudesa de l’execució, la subtilesa del material i la idea del representat, però també es presenta una ampla col·lecció de ferros en un joc de composicions amb la tècnica del assamblage.

Com comentà Maria Massanet, en la presentació, aquesta exposició està en la línia del Centre Melis Cursach de treure a la llum  l’obra d’artistes que porten anys creant però ho fan per ells o pel seu cercle més íntim. 

La mostra està oberta tota la setmana, fins el diumenge 29 d’octubre. Molt recomanable.