inici

Cap Vermell

Comentant el llibre "La dama de les camèlies" 

Divendres, 17de març, va tenir lloc la tertúlia literària del club de lectura de la Biblioteca de Capdepera, al voltant del llibre “La dama de las camèlies” d’Alexandre Dumas. La tertúlia resultà prou interessant tant pel tema que tracta com per la repercussió que ha tingut en teatre, òpera i cinema. Cal recordar que  Francesco Maria Piave adaptà la novel·la com a llibret per a l’òpera “La Traviata” de Giuseppe Verdi, estrenada el 6 de maig de 1854.

Pel que fa al contingut, se comentaren diversos fragments del text i algunes idees al voltant dels personatges. “La dama de les camèlies” esta basada en la història real de Marie Duplessis, una jove que ben joveneta arriba a París i en pocs anys se converteix en tot un fenomen com amant de part de l’alta societat parisenca. La seva mort prematura afegeix un punt novel·lesc a la seva història.

Aprofitam el tema se parlà de les dames de companyia, de les “querides” ... i per extensió de la prostitució. En general la lectura agradà i donà per un llarg debat.

 

Per acabar, no podia faltar un bon sopar amb exquisits plats preparats per les lectores i lectors. Aquesta vegada amb marcat gust francès.

  

El proper llibre de lectura és “L’acabadora” de Michela Murgia, una escriptora sarda que parla de l’antiga tradició de Sardenya d’ajudar a ben morir. La tertúlia esta prevista per dia 2 de maig Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar