El nombrós públic que omplí l'església va agrair els vitralls donats per  Gustavo


 
El passat diumenge dia 7 va tenir lloc la benedicció dels quatre vitralls dissenyats per Gustavo i que des de fa poc llueixen a l'Església de Cala Rajada. “Cap Vermell” ha donat compte amb profusió de detalls d'aquesta nova aventura artística del pintor de Son Turó, des dels seus inicis fins a la definitiva instal·lació dels vitralls, realitzats per la Cristalleria Artística Fiol. Ara, i ja ho podem dir sense dubtes de cap mena, aquestes noves vidrieres sintetitzen tota la personalitat artística del seu autor, però, a més, contribueixen a donar vida, llum i color al temple parroquial de Cala Rajada, del qual en revaloren tots i cadascun dels seus racons.

La cerimònia del passat diumenge congregà una gentada que va fer que el temple resultàs petit. Diguem que hi notàrem l'absència de representació del Bisbat, per bé que en les altes esferes hi ha càrrecs d'arrel cala-rajadera. En canvi, els feligresos de la nostra parròquia sí que volgueren estar al costat de Gustavo, amb una presència massiva i les posteriors manifestacions que ratificaren amb nota alta l'obra ara inaugurada. És a dir, que els nous vitralls sí que compten amb el nihil obstat del poble.

Encetà amb un parlament de Pere Cortada, el qual començà la seva intervenció  amb aquestes paraules: Diuen que la gratitud és el més noble dels sentiments, una virtut que engendra totes les altres. No en va, en totes les celebracions cristianes dedicam un temps a donar gràcies. Avui és un dia especial, ens hem reunit aquí per mostrar la gratitud a Gustavo i a la seva família pel bellíssim i especial regal que ens han fet.” Cortada es referí a Gustavo, tot dient que “és un gran artista i millor persona,  la senzilla i divertida bellesa dels seus quadres no és sinó el fruit d'una ètica personal, del compromís amb el seu treball i alhora del compromís amb una societat a la qual vol aportar la seva riquesa estètica i la solidaritat amb les causes dels més desafavorits.”
 

De la seva banda, el rector Antoni Amorós, a l'homilia de la missa que se celebrà tot seguit,  parlà de l'experiència personal d'aquesta aventura artística lligada al temple del qual té cura, i evidentment aprofità per agrair tant a Gustavo com als patrocinadors que han fet possible la realització material dels vitralls i la seva instal·lació, aquesta donació, de la qual els cala-rajaders ens podem sentir legítimament orgullosos. També amb paraules d'agraïment s'expressà el batle, Rafel Fernández, qui recordà la petjada artística que Gustavo està deixant en el poble, en una tasca d'alt valor artístic.

La festa acabà amb un complet concert de la Coral s'Alzinar, qui posà en escena un repertori molt adient, amb els espirituals negres omplint bona part de la seva intervenció.

 

Si no heu vist els vitralls, passau per l'Eslgésia i ja veureu. Són una joia que, especialment als matins llueix amb tot el seu esplendor.