Una relíquia de Sant Sebastià

Tots el mallorquins que estimam  la nostra cultura i totes les coses que ens ofereix aquesta beneïda terra, ens hem de sentir orgullosos  de comptar amb una de les més extraordinàries catedrals del món, joia de l’art gòtic.

Pensau que quan els nostres avantpassats la construïen encara no existia Madrid. Desprès que Jaume I el Conqueridor, quan venia a conquistar aquesta illa, es trobàs amb una gran tempesta, va fer la promesa, agenollat a la popa del seu vaixell, de construir un temple dedicat a la Verge María. Era l’any 1229.

Molt interessant i ric és el seu tresor, amb objectes artístics d’un valor considerable. En una de les seves vitrines es troba  una relíquia de Sant Sebastià, que el 20 de gener és motiu de celebració. Aquest sant patí el martiri per mitjà de les fletxes que li  dispararen.

Sant Sebastià és patró de Palma, arran d’una epidèmia de pesta que, a l’any 1634, va patir la ciutat. Es considera que va tenir una intervenció miraculosa per a les persones que acudiren a demanar la seva protecció, i això motivà aquesta elecció.

En la meva darrera visita a la Seu, quan vaig veure aquesta mà estesa, em va recordar aquestes mans esteses que, tan populars com a salutació, s’havien posat  de moda  la darrera tardor.