Cala Santanyí es troba a sis quilòmetres de Santanyí. És un lloc des d'on es realitzen belles passejades fins Es Pontàs, una roca erosionada per les ones que sembla un pont dins de l'aigua, o sa Torre Nova, una antiga torre de defensa.

Aquesta platja turística d'aigües tranquil·les, on desemboca el torrent que ha format aquesta depressió, té poc desnivell, està copada pels turistes dels diferents hotels que s'han aixecat al seu voltant i en la seva badia es pot practicar surf i busseig, on hi ha una petita escola de submarinisme.

Aquesta cala recollida és apta per al fondeig de velers. És un refugi molt aconsellable per a les embarcacions els dies que bufa el vent de nord-nord-est. Les grans embarcacions compartiran calat amb les barquetes dels veïns de la zona. La sonda registra una profunditat variable entre els cinc i els vuit metres. Si bufen vents forts de l'est-sud-est s'haurà ancorar després l'espigó, on amarra la flota pesquera que copa tots els buits, de manera que es recomana fondejar a Cala Llombards. A 2,1 milles marítimes s'hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Cala Figuera de Santanyí.

L'accés fins a Cala Santanyí amb vehicle particular és senzill. Al costat de la platja hi ha un aparcament (que sol estar ple). Davant d'aquesta situació es pot optar per estacionar pels carrers de la urbanització homònima confrontant. Aquí es trobarà lloc lliure sense major problema. Per totes aquestes característiques descrites, Cala Santanyí registra una afluència massiva de banyistes locals i turistes