Història de la Tercera Edat de Cala Rajada, contada per un col·lectiu de Gent Gran

 

 De bell nou, Pep Navarro, i fins ara...


Transcripció:  Bartomeu Melis “Meyme”                                                


 

  Acabam avui, amb aquest capítol XX,  la història que hem anat transcrivint sobre l’associació de Tercera Edat, “Sol Naixent” de Cala Rajada. Com ja férem amb el serial dedicat a “Ca Nostra” de Capdepera, finalitzam al mateix moment en què una nova directiva – la que regeix actualment els designis del Club  de gent major gabellina – prenguè possesió. També ara, amb la de Cala Rajada, volem actuar de la mateixa manera, tot i  esperar el que ens depari, en el proper any 2019, el resultat  de les noves eleccions a celebrar per ambdues associacions del municipi, per tal de poder reprendre les històries a les quals, aquí i ara, posam punts  suspensius…


Caminaires de Sol Naixent

De bell nou, Pep Navarro.-  Continuant amb l’argument de l'anterior capítol, un mes després, una volta haver-se dilucidat una sèrie de vicissituds entre els mateïxos dirigents de l’associació cala-rajadera, resta formada la messa electoral i s'inicia una campanya una mica convulsa entre els socis, i inclús (ho esmenta l’acta) s’assenyala un dia de reflexió, com en els grans comicis. En segona convocatòria, presidida per la responsable municipal  de Benestar Social, Ivone Renaud, acompanyada de la senyora Úrsula Oliver, de la Federació de Persones Majors, es fa lectura de la llista de noms dels candidats presentats, dividits en dos equips: el que encapçala el penúltim president que hi ha hagut, Pep Maria  Navarro Lop, amb Antònia Fuster Picó, Llorenç Alzina Nebot, Pere Vaquer Flaquer, Josefa Morató Fernàndez, Josefina Moreno Iniesta, Pere Juan Sancho, Jesús Espallargas Espallargas, Maria Sancho Riera i Maria Llabrés Massanet l’altra candidatura compta amb Pedro Cabrero Serrano, Almudena de la Rocha Garcia, Gabriel Llull Llull, Antoni Nebot Llinás, Isabel Pajuelo Gallardo, Mari-Cruz Martín Fulgencio, Antonio Corraliza Garcia, Maria Pons Mesquida, Maria Vives Bisquerra i Maria Perera Sànchez.


Fira de la Llampuga

Curiositat destacable, que en va sorprendre més d’un, fou que qui va ostentar la presidència de la messa electoral fos el senyor Cabrero Serrano, un dels candidats a president de l’associació que es presentaven, a qui cap de les autoritats assistents i que se suposa havien d’actuar d’àrbitres ponderats, va recriminar el que per molts fou considerada una flagrant  irregularitat, suficient per ser impugnades les eleccions. Actuà de secretari de messa, Andreu Gutiérrez Lliteres.


Radio Sol Naixent

Resultat de les eleccións.-  Candidatura de Navarro: 138 vots.  Llista de Cabrero: 90  a favor.  Dos vots nuls i un en blanc, totalitzant 231 sufragis emessos. Navarro Lop fou proclamat, en virtut d’aquests resultats, i per segon cop, nou president de “Sol Naixent”. Es formalitzà, a data de 31 de març de 2015, la presa de possesió de la junta guanyadora, la qual, com  ja hem apuntat al principi d’aquest darrer capítol (per ara) és la dirigent de la llar d’ancians (com resa la placa del centre social) de Cala Rajada, amb data de termini el 2019.

------------------------------

Nota del autor.-   Fou un plaer, per a  qui aquests capítols ha escrit, haver-los pogut  contar a tots vostès.  Moltes gràcies als nostres lectors per dedicar part del seu temps a llegir-los!  
Rebin  una cordial salutació.


Frit de Pasqua al Club Sol Naixent


Sol Naixent. Directius en plena tasca

Bartomeu Melis “Meyme”