inici

Cap Vermell

L'Arxiduc al Teatre de Capdepera en una gran producció


Carme Riera obtingué per "Les darreres paraules" el Premi Sant Joan de novel·la 2016.
Aquesta visió de l’Arxiduc guanya en interès literari a la vegada que ofereix una nova visió sobre el mite.

“Les darreres paraules”

Autora: Carme Riera

Direcció: Rafel Duran

Intèrprets: Andreu Benito i Josep Orfila.


Dia 21 d'ctubre a les 20hSinopsi: L’autora sorprèn amb un perfil del personatge de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, diferent del que s’ha intentat mitificar durant el segle XX a Mallorca. Ara, l’home lliure, aventurer, savi, humanista i sensible és descrit en la intimitat amb una forta personalitat autoritària i despòtica.
Situa l’acció escènica en una habitació del castell de Brandys dies abans del traspàs de l’arxiduc, qui trobant-se ja a les portes de la mort, convoca al qui va ser el seu darrer secretari, Erwin Hubert, per redactar amb caràcter d’urgència unes confessions personals.
Entrada: 12 € (venda anticipada a l’OIT de Capdepera).
Durada: 55 minuts

L'escriptora i acadèmica Carme Riera (Premio Nacional de las Letras Españolas 2015) s’endinsa per primera vegada als escenaris donant veu i cos a un dels seus personatges fetitxes, l’Arxiduc Lluís Salvador. Ens presenta a l’il·lustre personatge allunyat dels tòpics que l’han acompanyat en les darreres dècades. En aquest muntatge, l’Arxiduc Lluís Salvador dicta al seu darrer secretari unes confessions personals, que rubricarà davant notari i que no es podran fer públiques fins 25 anys després de la seva mort. 

A Les darreres paraules, Lluís Salvador se’ns presenta ara com un home autoritari, malsofrit i amb uns escrúpols reduïts, que li permeten abusar dels més dèbils davant la seva privilegiada situació social. Un arxiduc que ja va avançar Carme Riera a la seva novel·la del mateix nom publicada l’any passat i que obtingué el Premi Sant Joan de novel·la 2016. Aquesta visió de l’Arxiduc guanya en interès literari a la vegada que ofereix una nova visió sobre el mite.

El prestigiós actor Andreu Benito, que dona vida a l’Arxiduc, du més de tres dècades treballant al costat dels millors directors de l’àmbit nacional com Fabià Puigserver, Josep M. Flotats, Lluís Pascual, Sergi Belbel, Mario Gas, Joan Ollé o Àlex Rigola.

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Tercer sector:
“L’acció social en marxa”

Horaris C E Escolar