L’OCB fa una crida a reforçar l'entitat amb la campanya de socis “ARA SÍ” 


 
L’associació s'ha marcat com a objectiu fer 1.000 nous socis abans del 31 de desembre



  
   Avui, dijous, 13 d'octubre, a Can Alcover-Espai de Cultura, l’Obra Cultural Balear ha presentat la seva nova campanya de socis, titulada “Ara sí”. Hi han assistit el president, Jaume Mateu; el coordinador, Tomeu Martí, i diversos treballadors de l’associació.
 
   Jaume Mateu ha anunciat que, davant els atacs a la llengua fets des d’unes institucions que tenen l’obligació legal d’impulsar el procés de normalització lingüística, i davant els intents reiterats d’ofegament econòmic de les entitats que des de fa anys supleixen amb la seva feina la inacció dels poders públics, l’Obra Cultural Balear posa en marxa una nova campanya de socis, “Ara sí”. El president ha fet una crida a tota la ciutadania a fer-se sòcia de l’entitat, amb l’objectiu de reforçar-la com a gran xarxa civil a favor de la llengua i la cultura, i d’aconseguir els recursos suficients per continuar fent aquesta tasca que no fan les institucions. L’entitat pretén mantenir d’aquesta manera la seva estructura i els programes a favor de la llengua i la cultura iniciats durant els darrers anys en diferents àmbits (drets lingüístics, dinamització lingüística i cultural, interculturalitat, mobilitzacions a favor de la llengua...). 


 
   Tomeu Martí, ha recordat la retirada per part del Consell de Mallorca dels ajuts aprovats en el seu dia per un acord del ple. Segons el coordinador, es tracta d’uns doblers en la seva majoria ja gastats, amb la qual cosa la decisió ha provocat un perjudici econòmic a l’entitat. Segons Martí, aquest fet demostra la manca de lleialtat del govern de Maria Salom envers les entitats culturals. Com a resposta a aquest intent ofegament per part de les institucions, l’entitat s’ha marcat com a objectiu fer 1.000 socis nous abans del 31 de desembre d’enguany.
 
   La campanya, titulada “Ara sí, associa-t’hi!”, contraposa frases contra el català pronunciades per diferents líders polítics i socials – per exemple, “eliminaremos los libros de texto en catalán”, “derogarem el decret de mínims de l’ensenyament”, “...que el catalán deje de ser un requisito y pase a ser un mérito”, totes elles de José Ramón Bauzá; o “es muy importante que los chicos piensen en castellano”, de Pablo Piñero- amb la realitat actual de l’Obra Cultural Balear – “l’OCB ha organitzat més de 400 actes culturals enguany”, “el programa Tots plegats! arriba als 3.000 usuaris”, “la campanya Mallorca m’agrada! ha arribat a més de 100.000 persones”, “l’OCB té més de 30 delegacions territorials” o “l’OCB complirà 50 anys el 2012”.