Sessió d’informació i treball del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Capdepera









   Per contribuir en la lluita contra el canvi climàtic, l’any 2010 l’Ajuntament de Capdepera es va adherir al Pacte dels Batles promogut per la Direcció General de Transport i Energia de la Unió Europea. L’adhesió a aquesta iniciativa implica la redacció del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES).
S’ha elaborat un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2 i una diagnosi energètica que han permès definir el marc estratègic del pla d’acció.
    L’inventari posa de manifest que les emissions del municipi han augmentat un 0,6 % entre els anys 2005 i 2009, passant de 146.404,2 t.CO2 l’any 2005 a 147.349,0 t.CO2 l’any 2009. L’anàlisi també revela que, actualment, l’energia elèctrica  és responsable del 44,6% de les emissions que s’emeten, i que els sectors que contribueixen amb més emissions són el de serveis seguit del domèstic.
Amb el futur desplegament del PAES, l’Ajuntament i tots els sectors econòmics municipals, excepte l’industrial i el primari, hauran de reduir com a mínim 29.280,84 t. CO2 l’any 2020 per assolir l’objectiu del 20% de reducció establert en el Pacte dels Batles.  Del total d’emissions que s’hauran de reduir, l’Ajuntament n’és responsable del 2,37%.
   Amb el pla d'acció es determinaran quines actuacions podria dur a terme Capdepera per reduir les seves emissions de CO2 i assolir així els objectius establerts en el Pacte dels Batles. Totes aquestes actuacions quedaran recollides en el Pla d’Acció per a l’Energia sostenible (PAES). Per a la definició d’aquest pla es vol comptar amb la participació de la ciutadania i dels agents socials del municipi. En aquest sentit, aquest dimecres 19 d'octubre a les 19h s'organitzarà una sessió d’informació i treball per presentar les propostes i valorar-les de manera conjunta entre l’Ajuntament i la ciutadania.

 Data: 19/10/2011

Hora: 19:00 h

Lloc: Centre Cap Vermell

Més informació: http://ajuntamentdecapdepera.pactedelsbatles.com/