Esquerra Unida Capdepera en contra de la irregularitat del pàrquing de Cala Agulla


foto d'arxiu


El passat ple que va tenir lloc el 6 d'abril vam exposar la nostra preocupació sobre la situació actual del pàrquing de Cala Agulla, el qual es troba en una situació d'irregularitat evident. La situació del pàrquing és a causa que està situat en una zona protegida per la Xarxa Natura 2000, programa de protecció a nivell europeu. A Mallorca equival al sistema de protecció ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès). Pel fet d'incomplir amb la localització, aquest pàrquing ha causat el deteriorament de la platja, la qual cal recalcar que és una platja natural de l'illa, pel que té més prioritat a l'hora de ser preservada. La damnificació s'ha vist repercutida en la quantitat cada vegada és menor de sorra que hi ha a la platja i la desaparició de gran part del sistema dunar, propi de les nostres illes.

D'altra banda, volem remarcar que el pàrquing no compta amb les normes d'emergència i seguretat amb les que hauria de complir. Per exemple, si en època d'altes temperatures es produeix un incendi a causa del vessament d'algun tipus de gasoil o una foguera mal cuidada; no hi ha cap manera d'interrompre'l causa de la falta de mitjans i la sequedat de l'ambient. Un altre tret és que no hi ha una seguretat en casos de robatori, accident o problemes de qualsevol tipus.

Per això, demanem una regularització el més aviat possible perquè no es faci servir més aquest terreny com a pàrquing, deixar de danyar la platja i córrer el risc de perdre un lloc natural que està protegit.

Presentarem diverses alternatives les quals seran exposades davant l'alcalde Rafael Fernández.